Fotbal extern

Guardiola nu a mai schimbat un cuvânt cu jucătorii săi după eliminarea din UCL! Anunțul făcut de antrenorul lui City

Pep Guardiola anunță că echipa va încerca să-și aline durerea eliminării în faţa lui Real Madrid, în semifinalele Ligii Campionilor, în meciul de duminică împotriva lui Newcastle United.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 06 Mai 2022, 22:15
Data actualizarii: Vineri 06 Mai 2022, 22:21

Spaniolul le-a dezvăluit ziariştilor că nu a mai vorbit cu jucătorii săi de la revenirea uluitoare a lui Real în returul de miercuri de la Madrid şi a adăugat că nimic din ce ar fi spus nu ar fi însemnat o consolare.

Real Madrid a reuşit o calificare dramatică în finala Ligii Campionilor, printr-o victorie cu 3-1 (0-0, 2-1), după prelungiri, miercuri, pe Santiago Bernabeu, în manşa secundă a semifinalelor. Învinsă la Manchester cu 4-3, Real Madrid era condusă în minutul 90 cu 1-0 de City.

Guardiola nu a mai vorbit cu jucătorii săi de la meciul cu Real Madrid

Întrebat ce le-a spus fotbaliştilor săi după înfrângere, Guardiola a răspuns: „Nimic. Nu am vorbit. Niciun cuvânt nu poate ajuta pentru ceea ce simţim cu toţii. Este doar o chestiune de timp, să încercăm să dormim cât mai bine şi să ne gândim la noua ţintă”.

Guardiola a spus că nu s-a schimbat nimic în ceea ce priveşte concentrarea asupra campionatului şi că va vorbi sâmbătă cu jucătorii despre cine sunt ei ca echipă, ce au realizat şi cât de bine au jucat tot sezonul.

El a adăugat că nu ştie dacă actualul grup de jucători ar putea câştiga Liga Campionilor sau dacă el a fost antrenorul potrivit pentru a reuşi acest lucru: „Poate că nu sunt suficient de bun pentru a ajuta echipa să o facă. Nimeni nu ştie ce s-ar fi întâmplat cu alţi jucători sau antrenori. Pentru noi este o onoare să fim acolo cât mai mult posibil în toate competiţiile”, a adăugat el.

În campionat, City este la un punct de a doua clasată, Liverpool, când mai sunt patru etape.

„Ei (jucătorii) nu trebuie să uite (înfrângerea în faţa lui Real). Cum o vor uita? Vom juca împotriva lui Newcastle gândindu-ne la asta, cu siguranţă. De la antrenamente, de la întâlniri, de la încălzire ştiu cât de dedicaţi vor fi jucătorii, nu am nicio îndoială în acest sens”, a subliniat Guardiola.

El a negat că principalul obiectiv al proprietarilor lui City, din Abu Dhabi, este câştigarea Ligii Campionilor.

„Clubul nu mi-a cerut niciodată nimic. Mi-au cerut să joc cât mai bine, să concurez cu toate echipele din Anglia şi cu toate echipele din Europa. Este exact opusul a ceea ce crede lumea despre asta”, a spus tehnicianul.

Modifică setările cookies