Carlo Ancelotti Florentino Perez Manchester City Massimiliano Allegri Real Madrid Spania

Minunea cu Manchester City s-a produs în urma unui refuz! Ancelotti, a doua opțiune a Realului: „I-am spus că nu voi merge la Madrid!”

Florentino Perez convinsese alt antrenor să semneze cu Real Madrid în vara lui 2021. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 05 Mai 2022, 13:32
Data actualizarii: Joi 05 Mai 2022, 13:37

Pănă acum, Real Madrid are un sezon fantastic. A cucerit titlul în Spania, cu 4 etape înainte de final, și s-a calificat în finala UEFA Champions League după ce a întors-o pe Manchester City, 3-1, în prelungirile partidei. 

Toate acesta nu ar fi fost posibile fără Carlo Ancelotti (62 ani). Cu succesul din La Liga, italianul a devenit primul antrenor din istorie care izbutește să cucerească titlul în primele 5 campionate ale Europei, în urma triumfurilor cu AC Milan, Chelsea, PSG și Bayern Munchen. Doar că tehnicianul a fost a doua opțiune pentru Florentino Perez (75 ani) vara trecută. 

Președintele Realului îl convinsese pe Massimiliano Allegri (54 ani) să preia echipa, doar că acesta a fost înduplecat de clubul său de suflet, Juventus, și a hotătât să revină la Torino pentru al doilea mandat. Astfel, Perez a fost nevoit să se orienteze către o variantă sigură și l-a contactat pe Carlo Ancelotti, care era sub contract cu Everton. 

Massimiliano Allegri: „Am refuzat Real Madrid de două ori!”

„Totul a fost parafat cu Real Madrid. Apoi, dimineaţa, l-am sunat pe preşedinte (n.r. Florentino Perez) şi i-am spus că nu voi mai merge la Madrid pentru că am ales Juventus. A apreciat cuvintele mele. Juventus m-a căutat şi nu am avut dubii.

La nivel profesional ar fi fost cel mai înalt punct: Milan, Juventus, Real Madrid. Dar, în viaţă nu poţi să le ai pe toate şi sunt foarte fericit că am antrenat Milan timp de patru ani şi acum sunt de şase sezoane la Juventus.

Am refuzat Real Madrid de două ori. Prima dată a fost când mi-am prelungit contractul cu Juventus. Atunci i-am spus lui Florentino Perez că mi-am dat cuvântul lui Andrea Agnelli”, a povestit Massimiliano Allegri, când a fost prezentat la Juventus pentru a doua oară. 

Pe 28 mai, la Paris, Carlo Ancelotti va încerca să obțină al 14-lea trofeu Champions League din istoria Realului și al doilea cucerit cu madrilenii. Și ar bifa un nou record, ar deveni primul manager din istorie cu 4 titluri în Champions League. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!