Vestea care a zguduit fotbalul din Spania! 23 de persoane, reținute pentru trucare de meciuri

meciuri trucate Andorra fotbal Spania Gibraltar Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 31 Ianuarie 2023, 22:41
Data actualizarii: Marti 31 Ianuarie 2023, 22:54

Poliţia spaniolă a arestat 23 de persoane, printre care şi fotbalişti, în cadrul unei anchete legate de trucarea de meciuri în ligile de amatori din Spania, Andorra şi Gibraltar.

Persoanele arestate sunt suspectate că ar fi implicate într-o reţea care a câştigat 500.000 de euro prin pariuri minore, cu sume prea mici pentru a ridica suspiciuni din partea autorităţilor, acţionând pe baza informaţiilor furnizate de jucători care influenţau rezultatele finale ale partidelor, a precizat poliţia.

A doua parte a schemei cuprindea fotbalişti care profitau de poziţiile lor pentru a truca meciuri ale echipelor aflate în sfera lor de influenţă, au mai menţionat autorităţile.

Poliția a dezvăluit schema folosită de pariori

Nu au fost dezvăluite nume, dar poliţia a indicat că reţeaua a avut în vedere circa 30 de meciuri din ligile non-profesioniste, precum liga a treia spaniolă şi ligile din Andorra şi Gibraltar.

Oficialii din cele trei asociaţii naţionale nu au răspuns imediat cererilor de a comenta în acest caz.

Ancheta a avut loc în 2021 şi 2022, cu ajutorul mai multor organizaţii, inclusiv al Federaţiei spaniole de fotbal (RFEF), al ligii spaniole de fotbal (LaLiga), al grupului Betting Market Global Investigation Service (SIGMA) şi al grupului anti-trucare de meciuri al UEFA, fiind susţinută de Europol şi Interpol.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!