Fotbal extern

"FIFA trebuie sa-i EXCLUDA!" Tara care poate sa dispara din fotbal in urma unui scandal monstru

Un fost international cere masuri dure din partea FIFA.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 25 Ianuarie 2019, 13:19
Data actualizarii: Vineri 25 Ianuarie 2019, 13:19

Fostul jucator din nationala Australiei, Craig Foster, cere FIFA sa actioneze dur impotriva Bahrainului prin excluderea nationalei de fotbal daca va continua cazul impotriva jucatorului Hakeem al-Araibi. Fotbalistul de 25 de ani este intr-o inchisoare din Bangkok in urma unui atac asupra unei sectii de politie din 2012.

Guvernul din Bahrain pregateste o solicitare de extradare a jucatorului. Secretarul general al FIFA, Fatma Samoura, i-a trimis o scrisoare prim-ministrului din Thailand prin care solicita ca jucatorul sa fie trimis in Australia. Acesta a primit statut de refugiat in 2014 si joaca la echipa semi-profesionista Pascoe Vale FC din Melbourne. El a fost condamnat la 10 ani de inchisoare in Bahrain in absenta.

Samoura a cerut si o intalnire de urgenta cu guvernul din Thailanda si reprezentanti ai FIFA si Fifpro pentru a discuta cazul. Craig Foster se afla in Thailanda unde face campanie pentru eliberarea lui al-Araibi. "Sufletul fotbalului este in joc in acest caz. Informam FIFA ca intreaga lume a fotbalului stie ca este in puterea ei sa opreasca Bahrainul in a face solicitarea de extradare. Daca aceasta va avea loc, trebuie sa aiba loc sanctiuni sportive imediat impotriva Federatiei din Bahrain si participarea nationalei in competitii sportive" sune Foster.

Al-Araibi, cel care sustine ca era pe teren la un meci televizat in timpul atacului din 2012, a fost un critic vocal al seicului Salman, cel care este membru al familiei regale a Bahrainului. Acesta este presedintele Federatiei de Fotbal a Asiei, functie pentru care candideaza din nou in aprilie. Al-Araibi a fost arestat in luna noiembrie dupa o notificare Interpol venita la solicitarea Bahrainului cand jucatorul a ajuns in Bangkok pentru o vacanta alaturi de sotie.

Modifică setările cookies