FIFA fare Rusia Ucraina UEFA Fotbal extern

FIFA și UEFA, somate să suspende toate echipele din Rusia, inclusiv naționala!

Lumea este zguduită de războiul dintre Rusia și Ucraina, iar efectele se văd deja și în sport.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 25 Februarie 2022, 21:15
Data actualizarii: Vineri 25 Februarie 2022, 21:21

Astăzi, UEFA a decis să mute finala Champions League de la Sankt Petersburg la Paris, după ce Rusia a invadat Ucraina, iar forul european a stabilit ca meciurile internaționale considerate pe teren propriu ale echipelor din cele două țări să se dispute pe teren neutru.

FIFA și UEFA, somate să suspende toate echipele din Rusia

FARE Network (Football Against Racism in Europe), o rețea pentru combaterea discriminării în fotbalul european, fondată în 1999, cere suspendarea tuturor echipelor rusești din competițiile internaționale.

Într-un comunicat citat de TMW, FARE le solicită reprezentaților UEFA și FIFA "să suspende formațiile din Rusia (echipele naționale și cele de club) din competițiile internaționale și să suspende toate relațiile cu Federația Rusă de Fotbal, dar și cu sponsorii din Rusia.

"Suntem alături de membrii și partenerii noștri din Europa pentru a condamna invazia Ucrainei. Sunt necesare mai multe acțiuni pentru sprijinirea drepturilor omului și a păcii de către FIFA și UEFA.

Remarcăm sancțiunile aplicate de comunitatea internațională împotriva Rusiei. Fotbalul nu își permite să mai aibă relații normale cu Rusia în această situație anormală. Solicităm ca UEFA și FIFA să ia următoarele măsuri pentru a susține drepturile omului și pacea:

- Toate echipele din Rusia (echipele naționale și cele de club) să fie suspendate din competițiile internaționale.

- Toate relațiile cu Federația din Rusia și cu sponsorii din Rusia să fie suspendate (...)", se arată în comunicatul FARE Network.

În acest moment, Spartak Moscova este singurul club din Rusia rămas în competițiile europene. Echipa este calificată în optimile de finală ale Europa League și va fi nevoită să joace ambele dueluri cu RB Leipzig pe teren străin.

De asemenea, FIFA va muta într-o altă țară meciul Rusia - Polonia, din barajul pentru Cupa Mondială din 2022, care ar trebui să se dispute pe 24 martie.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!