FIFA Campionatul Mondial 2022 Gianni Infantino razboi Rusia Fotbal extern

Anunțul FIFA despre Rusia. Ce se întâmplă cu meciurile de calificare la Campionatul Mondial

Forul fotbalistic mondial este preocupat de situația „tragică” din Ucraina și condamnă utilizarea forței de către ruși.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 25 Februarie 2022, 10:54
Data actualizarii: Vineri 25 Februarie 2022, 11:01

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, s-a declarat "preocupat" de situaţia "tragică şi îngrijorătoare" după lansarea de către Rusia a unei intervenţii militare în Ucraina, fără a face însă un anunţ cu privire la următoarele meciuri organizate pe teritoriul rus, informează AFP, citată de Agerpres.

Infantino: "Am fost şocat de ceea ce am văzut, FIFA condamnă folosirea forţei de către Rusia” 

"Am fost şocat de ceea ce am văzut, sunt preocupat şi îngrijorat de această situaţie. FIFA condamnă folosirea forţei de către Rusia. 

Violenţa nu este niciodată o soluţie. Facem apel la toţi actorii să restabilească pacea printr-un dialog constructiv", a spus liderul forului fotbalistic mondial, joi, într-o conferinţă de presă, în timp ce Rusia urmează să găzduiască una sau chiar două întâlniri din play-off-ul Cupei Mondiale 2022, pe 24 şi 29 martie.

"FIFA va continua să monitorizeze situaţia, iar evoluţiile în legătură cu meciurile de calificare la Cupa Mondială vor fi comunicate în timp util", a precizat organizaţia într-un comunicat.

Polonia, Suedia și Cehia nu vor să meargă în Rusia pentru meciurile de calificare la Mondial

Federaţiile celor trei ţări susceptibile de a se deplasa în Rusia la sfârşitul lunii martie, pentru barajele Cupei Mondiale - Polonia, Suedia şi Cehia - ceruseră în comun, într-un comunicat de presă publicat joi, relocarea acestor jocuri, informează Agerpres.

UEFA, confederaţia europeană de fotbal, deja "condamnase ferm invazia militară rusă" în Ucraina, mai devreme, în cursul zilei de joi, înainte de a convoca un Comitet Executiv extraordinar pentru vineri, la ora 10:00 (11:00 - ora României), în special pentru a decide soarta finalei actualei ediţii a Ligii Campionilor, programată la Sankt Petersburg pe 28 mai, mai precizează sursa citată.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!