Documente dezvaluite de hackeri: Pantelis Kapetanos folosea substante interzise cand era jucatorul Stelei! Tevez si Kuyt, pe lista
22 2017 15:32

Documente dezvaluite de hackeri: Pantelis Kapetanos folosea substante interzise cand era jucatorul Stelei! Tevez si Kuyt, pe lista

Grupul rus de hackeri Fancy Bears a spart serverele WADA si a postat, in septembrie 2016, primele date medicale prin care se arata ca nume mari ale sportului american, ca jucatoarele de tenis Serena si Venus Williams, gimnasta Simone Biles si baschetbalista Elena Delle Donne, participante la JO, au folosit substante interzise pe baza unor certificate medicale.

Toata Romania vede Romania! Sambata, 24 martie la ora 20.00, Israel - Romania in direct la Pro TV!

Toata Romania vede Romania! Marti, 27 martie, ora 21.30 Romania - Suedia in direct la Pro TV!

Grecul Pantelis Kapetanos, care juca la Steaua in 2010, argentinienii Carlos Tevez si Gabriel Heinze, germanul Mario Gomez si olandezul Dirk Kuyt se numara printre fotbalistii care au beneficiat de exceptii de uz terapeutic la CM din Africa de Sud, potrivit unei noi serii de documente dezvaluite de grupul de hackeri rusi Fancy Bears, informeaza BBC.

Ei se afla pe o lista de 25 de fotbalisti carora li s-a permis sa foloseasca substante interzise la Cupa Mondiala din Africa de Sud, in 2010.

Fostul atacant stelist Pantelis Kapetanos a primit exceptie de uz terapeutic (TUE) pentru celestone. Tevez, acum in China, la Shanghai Shenhua, si coechipierii lui de atunci, Juan Veron, Gabriel Heinze si Walter Samuel, au primit TUE pentru betametazona, Kuyt pentru dexametazona, iar Gomez pentru salbutamol.

Cupa Mondiala din 2010 a fost castigata de Spania, dupa 1-0 in finala cu Olanda. Niciun jucator spaniol nu este pe lista exceptiilor de uz terapeutic.

BBC noteaza ca, potrivit documentelor, 160 de fotbalisti au fost depistati pozitiv in 2015, desi conducatorii fotbalului sustin ca nu exista dopaj in acest sport.

Este pentru prima data cand Fancy Bears dezvaluie documente obtinute de la Agentia Mondiala Antidoping (WADA) despre fotbalisti.

Grupul rus de hackeri Fancy Bears a spart serverele WADA si a postat, pe 13 septembrie 2016, primele date medicale prin care se arata ca nume mari ale sportului american, ca jucatoarele de tenis Serena si Venus Williams, gimnasta Simone Biles si baschetbalista Elena Delle Donne, participante la JO, au folosit substante interzise pe baza unor certificate medicale.

De atunci, hackerii, despre care WADA sustine ca sunt rusi, au spart si serverele unor federatii internationale si au publicat alte serii de documente obtinute in acest fel.

News.ro3 comentarii
  • 22 2017
    amedeo Sa va dam la gingii mâncătorilor de Handel din prost Romania , jeguri infecte , voi santeti căcatul presei romane...
  • 22 2017
    Eu Vai, nu! A luat Kuyt salbutamol. aka ventolin. aka bronhodilatator pentru asmatici. Ca sa nu moara sufocat pe teren sau ceva. Trist. La puscarie!...
  • 22 2017
    Nuyo Wow ce chestie, adică vreți sa se înțeleagă ca nenorocitii astia în loc sa moara de vreo reacție alergica în Africa de sud au avut tupeul sa acvepte tratamente tratament adecvat. Rușinos clar...
Ministrul Tudorel Toader a solicitat desecretizarea protocoalelor cu SRI
BRAT