VIDEO Dezastrul de după cutremurul din Turcia: zeci de sportivi sunt morți sau dați dispăruți printre ruine!

Turcia Ahmet Eyup Turkarslan Christian Atsu cutremur victime Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 09 Februarie 2023, 13:39
Data actualizarii: Joi 09 Februarie 2023, 13:46

Fotbaliști de la Yeni Malatyaspor, Hatayspor, Marasspor şi Iskenderunspor, voleibaliști de la Malatya, voleibaliste de la Hatay sau handbaliști de la Hatayspor se numără printre victimele cutremurului.

Sportul din Turcia, la nivel profesionist sau de amatori, se află în doliu în ţara devastată de cutremurele de pământ produse luni, care au lăsat zeci de fotbalişti şi sportivi îngropaţi sub dărâmături, informează agenţia EFE.

Malatyaspor: "Acum nu este momentul pentru fotbal"

"Acum nu este momentul pentru fotbal", a declarat, miercuri seară, preşedintele clubului de fotbal Malatyaspor, Ahmet Yaman, subliniind că se are în vedere o retragere din divizia secundă de fotbal din Turcia.

Portarul echipei Yeni Malatyaspor, Ahmet Eyup Turkarslan, este doar unul din sportivii confirmaţi morţi sub dărâmături în provinciile turceşti afectate de dezastru.

Potrivit lui Yaman, nu se poate juca fotbal după dezastrul produs, "când mii de persoane sunt sub dărâmături, iar familiile lor sunt în doliu, aşteptând veşti, îngropând cadavre".

Competițiile sportive din Turcia, suspendate

Toate competiţiile şi evenimentele sportive au fost suspendate în Turcia până la noi ordine.

Potrivit Federaţiei turce de lupte, sportivii Ahmet Tas, Mehmet Eskisarili, Ali Gursoy şi Aslan Ekiz şi-au pierdut viaţa la Kahramanmaraş, epicentrul seismului.

De asemenea, fotbalistul ghanez Christian Atsu, jucătorul lui Hatayspor, este dat în continuare dispărut.

Totodată, echipele de fotbal de divizie secundă Marasspor şi Iskenderunspor au anunţat că mulţi jucători sunt sub ruine.

De asemenea, 38 de şcolari ciprioţi turci, jucători de volei, şi profesorii lor au fost găsiţi sub ruinele unui hotel din Adiyaman, unde participau la o competiţie.

Stadionul lui Fenerbahce, centru de colectare pentru ajutoare

Alţi jucători de volei, de la echipa masculină Malatya, din divizia secundă, se află şi ei sub dărămăturile unui hotel din oraşul respectiv. Şi 14 jucătoare de la echipa de volei Hatay se aflau dispărute sub ruine.

Potrivit Federaţiei turce de handbal, internaţionalul turc Cemal Kutahya (ex-CSM Suceava) şi antrenorul lui Hatayspor, Savaş Yuksel, sunt dispăruţi printre ruine.

Între timp, stadionul lui Fenerbahce Istanbul, unul din marile cluburi de fotbal din Turcia, a devenit centru de colectare pentru ajutoarele primite în favoarea sinistraţilor.

Cutremurele devastatoare produse în Turcia şi Siria luni dimineaţă şi care s-au soldat până în prezent cu peste 17.000 de morţi, potrivit bilanţurilor oficiale.

Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!