FOTO ȘI VIDEO Dayro Baila Moreno! Ultima ispravă a atacantului columbian și cântecul dedicat golgheterului trecut pe la Steaua

Dayro Moreno once caldas Sergio Galvan Rey Steaua Victor Aristizabal Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 16 Februarie 2024, 11:42
Data actualizarii: Vineri 16 Februarie 2024, 13:24

Veteranul de aproape 39 de ani continuă să scrie istorie în țara natală.

Once Caldas a învins-o în noapte de joi spre vineri pe Patriotas, 1-0 în etapa a șasea din campionatul Columbiei, golul decisiv purtând, bineînțeles, semnătura lui Dayro Moreno, atacantul fost la Steaua care va împlini 39 de ani în septembrie.

Columbianul a ratat inițial lovitura de la 11 metri, dar a beneficiat de respingerea greșită a portarului pentru a înscrie și pentru a aduce cele trei puncte. VIDEO AICI

Astfel, 4 din cele 5 goluri înscrise în acest debut de sezon de Once Caldas sunt reușitele lui Dayro Moreno!

Dayro Moreno, din ce în ce mai aproape de a deveni golgheterul numărul 1 din istoria Columbiei

”Goana” lui Dayro după recordul mondial pe care îl urmărește - acela de a deveni cel mai bun marcator columbian din toate timpurile - a fost prezentată de Sport.ro încă din urmă cu un an.

Astfel, acum, conform numărătorii celor de la La Patria, el este la 3 goluri distanță de titlul de cel mai bun marcator din istoria modernă a campionatului Columbiei (recordul este deținut de Sergio Galvan Rey, fostul atacant argentinian al aceleiași Once Caldas: 224 de goluri vs 221 ale lui Dayro) și la 16 reușite de titlul de cel mai bun marcator columbian din lume (recordul îi aparține lui Victor Aristizabal, fostul vârf de la Valencia, Sao Paulo sau Santos: 346 de goluri vs 330 ale lui Dayro).

Dayro Moreno a înscris de 13 ori în 55 de meciuri la Steaua/FCSB

”Fiecare gol pe care îl înscrie îi permite lui Dayro Moreno să devină și mai important în istoria clubului Once Caldas și în istoria fotbalului columbian”, a scris La Patria.

La prima echipă a lui FCSB (pe atunci, Steaua), înre 2008 și 2010, columbianul a înscris de 13 ori în 55 de partide jucate în Liga 1, Cupa României și cupele europene.

Foto: Once Caldas

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!