Cine e Rafaela Pimenta, moștenitoarea "imperiului" construit de Mino Raiola

Rafaela Pimenta Mino Raiola Mino Raiola imperiu Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 06 Mai 2022, 14:42
Data actualizarii: Vineri 06 Mai 2022, 14:59

Avocata braziliană Rafaela Pimenta a preluat conducerea imperiului clădit de agentul Mino Raiola, decedat pe 30 aprilie, cu un portofoliu de jucători cu o valoare de peste un miliard de euro. 

Moartea lui Mino Raiola a provocat un recul în lumea fotbalului, dar ferestrele de transferuri nu aşteaptă pe nimeni şi în această vară se anunţă cel mai interesant mercato din ultima perioadă, cu figura norvegianului Erling Haaland în prim plan, dar sunt aşteptate şi alte surprize.

Cine e Rafaela Pimenta

Fără timp pentru doliu, Pimenta a moştenit direct afacerea construită de impresarul italo-olandez, după cum a aflat EFE din surse ale companiei ''One Sarl'' a lui Minola, cu sediul la Monte Carlo.

Cu apariţii discrete în public, Pimenta este o necunoscută pentru marele public de fotbal. Departe de reţelele de socializare, de polemici sau băi de mulţime, profilul braziliencei este mult diferit de al lui Raiola, obişnuit să comunice cu media şi mai deschis către public, fără scrupule în declaraţii controversate, incorecte din punct de vedere politic.

Colaborarea dintre Raiola şi Pimenta a început în urmă cu 20 ani, când s-au cunoscut în Brazilia. De atunci cei doi au lucrat cot la cot în compania pe care a înfiinţat-o impresarul, dar în ultima perioadă avocata expertă în Drept Internaţional s-a ocupat de marile negocieri, cum a fost în cazul lui Paul Pogba. Acum, ea se va ocupa de gestionarea transferului lui Haaland, unul dintre cei mai doriţi jucători de pe piaţă, pentru care se bat cuburi europene de top.

  • Pimenta a fost unica persoană cu care Raiola a împărţit drepturile companiei sale, din care face parte şi Vincenzo Raiola, vărul fondatorului.

Mino Raiola, imperiu de 1 milion de euro

Este o companie de familie, ceva cu care Mino însuşi s-a lăudat mereu. De altfel, rămâne de văzut care va fi rolul fiilor şi nepotului lui Raiola în companie, care sunt încă prea tineri pentru a moşteni afacerea.

Pimenta a preluat un imperiu de un miliard de euro, cu tot ce presupune asta. Se află, cu siguranţă, în faţa celei mai dificile provocări a carierei sale profesionale: aceea de a înlocui o legendă precum Mino Raiola într-o companie creată şi făcută după chipul şi asemănarea lui. Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!