Mino Raiola a murit! Familia impresarului a făcut anunțul oficial 

Mino Raiola Mino Raiola a murit Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 30 Aprilie 2022, 17:15
Data actualizarii: Sambata 30 Aprilie 2022, 20:46

Mino Raiola (54 ani) s-a stins din viață în cursul zilei de sâmbătă. 

La trei zile după ce presa din Italia anunța decesul său, iar apropiații săi au dezmințit informația, Mino Raiola s-a stins din viață. Doctorul care se ocupa de el a dezvăluit joi că agentul se luptă pentru viața sa. Italienii au anunțat că Raiola era bolnav de câteva luni bune, asta după ce fusese operat în luna ianuarie într-un spital din Milano, intervenția chirurgială fiind una delicată. 

Mino Raiola a murit! Familia impresarului a făcut anunțul oficial 

Imediat după apariția știrilor false în legătură cu moartea sa, pe contul oficial de Twitter al lui Mino Raiola a apărut un mesaj în care erau negate informațiile. Pe același cont, familia impresarului a postat anunțul oficial al morții sale, punctând că „moștenirea” sa în lumea fotbalului va fi dusă mai departe. 

„Cu durere infintă vă informăm de moartea celui mai incredibil și iubitor agent de fotbal. Mino s-a luptat până la final cu aceeași tărie cu care s-a pus la masa negocierilor pentru a-și apăra jucători. Ca de obicei, Mino ne-a făcut mândri și nu a realizat niciodată asta. 

Mino a atins multe vieți prin intermediul muncii sale și a scris un nou capitol în istoria fotbalului modern. Prezența lui va fi lipsită pentru totdeauna. Misiunea lui Mino de a face fotbalul un loc mai bun pentru jucători va continua cu aceeași pasiune. 

Le mulțumim tuturor pentru mesajele de sprijin primite în aceste momente dificile și cerem să ne fie respectată intimitatea atât nouă, familiei, cât și prietenilor, în aceste momente de doliu”, se arată în comunicatul postat pe contul oficial al lui Mino Raiola. 

Mino Raiola: de la contabil în pizzerie, la unul dintre „cei mai lipsiți de scrupule” agenți

La doar 15 ani, Mino Raiola era contabil într-o pizzerie, însă la 19 a câștigat prima sumă de bani importantă, după ce a reușit să vândă un restaurant McDonald's. Ulterior acesta a devenit ceea ce Gazzetta dello Sport a numit „cel mai lipsit de scrupule agent” din lumea fotbalului. 

În 2020, italianul se afla pe lista Forbes în topul celor mai bogați, având câștiguri de 84.7 milioane de dolari în anul respectiv și o avere ce atingea suma de 847.7. Mai mult, publicația italiană i-a dedicat un articol, în care a pus și una dintre declarațiile lui Raiola despre Zlatan Ibrahimovic, jucătorul pe care îl reprezenta, afirmațiile sale fiind „reprezentative” pentru modul în care acesta acționa pe piața transferurilor. 

„Din primul moment am înțeles că este o c***ă arogantă, exact așa cum eram și eu!”, spunea Raiola despre atacantul suedez.

Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba sau Erling Haaland, câteva dintre numele reprezentate de Mino Raiola 

Raiola are sub contract nu mai puțin de 79 de fotbaliști. În lumea fotbalului au apărut, de-a lungul timpului, multe zvonuri cum că Raiola ar fi cerut comisioane uriașe. Când a fost întrebat despre directorii sportivi care ”îl urăsc”, impresarul italian a răspuns, într-un interviu acordat recent.

„Sunt gata oricând să merg la război pentru jucătorii mei. Sunt gata să fac orice, așa cum aș face pentru propriii mei fii. Directorii sportivi mă urăsc? Cum așa? Nu am stat niciodată cu o armă pe masă la negocieri. 

Eu doar știu foarte bine ce valoare au fotbaliștii mei și de ce au nevoie cluburile. Dacă ei mă urăsc, atunci acesta este cel mai mare compliment pentru mine. Înseamnă că fac bine ceea ce fac. Iubesc scandalurile. Nu o să mă vedeți niciodată la costum și cravată. Nu sunt eu acela. Eu sunt scund și gras”, a spus Raiola.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!