Pierre-Emerick Aubameyang Arsenal Barcelona Borussia Dortmund hat-trick Fotbal extern

Chiar e superatacant! Cine este singurul fotbalist din secolul 21 cu hat-trick-uri în patru campionate, toate de top

Vârful a marcat numai în competiții din Big 5: Ligue 1, Bundesliga, Premier League și Primera Division.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 21 Februarie 2022, 14:11
Data actualizarii: Luni 21 Februarie 2022, 16:40

Pierre-Emerick Aubameyang a devenit primul jucător din secolul 21 care a înscris hat-trick-uri în patru campionate, conform Federației Internaționale de Istorie și Statistică a Fotbalului.

Astfel, gabonezul în vârstă de 32 de ani a marcat un hat-trick în Ligue 1 (Saint-Etienne - Lorient 4-2, în 2012), trei în Bundesliga (Borussia Dortmund - Augsburg 4-0 în 2013, Borussia Dortmund - Augsburg 5-1 în 2015 și Borussia Dortmund - Borussia Monchengladbach 6-1 în 2017, la care se adaugă și un ”careu” în Borussia Dortmund - Hamburger SV 5-2 în 2016), unul în Premier League (Arsenal - Leeds United 4-2 în 2021) și, ieri, hat-trick-ul din victoria Barcelonei în Primera Division, 4-1 cu Valencia pe ”Mestalla”.

Aubameyang se află la al doilea hat-trick ”aplicat” Valenciei în ultimii trei ani

După Augsburg, Valencia este ”victima” favorită a lui Aubameyang în ultimii ani: în 2019, când juca la Arsenal, gabonezul i-a mai administrat un hat-trick în semifinalele Europa League, într-un 4-2 tot pe ”Mestalla”!

De altfel, gabonezul are mai multe ”triple” marcate în Champions League și Europa League.

Recordul all-time de hat-trick-uri în competițiile de top este deținut de legendarul atacant brazilian Romario, care a bifat performanța în cinci ligi (Brazilia, campionatul statal Carioca, Olanda, Spania și fosta USL din America de Nord).

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!