Cerere imensă pentru finala Champions League! FC Barcelona a făcut apel după ce biletele s-au vândut în doar 30 de minute

fc barcelona champions league 2024 finala champions league Olympique Lyon Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 30 Aprilie 2024, 18:20
Data actualizarii: Marti 30 Aprilie 2024, 18:21

FC Barcelona și Olympique Lyon s-au calificat în finala UEFA Champions League, la fotbal feminin. 

Calificată din nou în ultimul act al celei mai importante competiții europene, FC Barcelona Femini va juca finala la Bilbao, pe stadionul San Mames.

Cerere imensă de bilete pentru finala Champions League 

Formația din Catalonia a primit 9000 de bilete pentru meciul care va avea loc pe 25 de mai, iar tichetele au fost vândute în doar 30 de minute. 

Înaintea stabilirii celor două finaliste, fuseseră vândute deja 25.000 de bilete din cele 53.000 disponibile. În aceste condiții, FC Barcelona a făcut o cerere către UEFA pentru suplimentarea numărului de tichete disponibile pentru echipă. 

53 de ani de la primul meci de fotbal feminin al Barcelonei

Echipa de fotbal feminin a Barcelonei a jucat primul său meci în urmă cu mai bine de 53 de ani, însă pe atunci nu se numea după legendarul club. Mai mult, echipa nu facea oficial parte din club, singura legătură fiind culorile blaugrana pe care le aveau pe jambiere. Prima partidă disputată a avut loc de Crăciun, în 1970, echipa numindu-se Seleccio Ciutat de Barcelona.

Meciul s-a disputat pe Camp Nou, sub privirile a 60.000 de spectatori în tribune, iar fetele Barcelonei s-au impus în fața celor de la Unio Esportiva Centelles la loviturile de departajare. În 1980 echipa feminină a devenit oficială atunci când fotbalul feminin a fost introdus de către Federația spaniolă. Numele echipei a fost schimbat în Club Femeni Barcelona în 1983, după ce fusese „adoptat” cel de Penya Femenina Barcelonista, echipa figurând astfel ca fiind alcătuită din fane ale catalanilor.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!