Toni Conceicao Aissa Laidouni Collins Fai Cupa Africii pe Natiuni Michael Ngadeu-Ngadjui Fotbal extern

GALERIE FOTO Ce-am avut și ce-am pierdut! Trei jucători și un antrenor foști în Liga 1 luptă cu Salah sau Mane pentru un loc în semifinalele Cupei Africii

Sâmbătă și duminică se joacă sferturile de finală ale competiției care se desfășoară în Camerun.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 28 Ianuarie 2022, 14:32
Data actualizarii: Vineri 28 Ianuarie 2022, 14:43

Optimile Cupei Africii pe Națiuni s-au încheiat cu meciurile Egipt - Coasta de Fildeș 0-0, 5-4 după loviturile de departajare, și Mali - Guineea Ecuatorială 0-0, 5-6 după loviturile de departajare.

În sferturile competiției care se desfășoară în Camerun vor lupta și trei foști jucători și un fost antrenor din Liga 1, toți cu destule sezoane petrecute în România.

Conceicao a antrenat de cinci ori în Liga 1 și a câștigat trei trofee în România

Toni Conceicao, care le-a antrenat pe CFR Cluj (de trei ori), FC Brașov și Astra Giurgiu, este din 2019 selecționerul Camerunului, cu care are drept obiectiv câștigarea Cupei Africii pe Națiuni. 

Portughezul a antrenat prima dată în România în 2009, la CFR Cluj, de unde a fost demis după ce câștigase Cupa și Supercupa. Au urmat FC Brașov și Astra Giurgiu, dar nici aici nu și-a dus contractele până la capăt. 

A revenit la CFR în 2015, a câștigat iar Cupa în 2016, i-a fost reziliată din nou înțelegerea și după doi ani, în 2018, a ajuns tot la Cluj, de unde a fost demis în februarie 2019.

Fai, Ngadeu și Laidouni sunt toți titulari în naționalele lor

Titulari în naționala Camerunului sunt fundașii Collins Fai (fost la Dinamo între 2013 și 2016, acum la Standard Liege) și Michael Ngadeu-Ngadjui (la FC Botoșani între 2014 și 2016, în prezent la Gent). 

Ei au jucat până acum în toate meciurile de la Cupa Africii: Ngadeu este integralist cu 360 de minute, în timp ce Fai are 357 de minute jucate!

Aissa Laidouni (la FC Voluntari între 2018 și 2020, acum la Ferencvaros Budapesta) este al treilea fost jucător din Liga 1 calificat în sferturi, cu naționala Tunisiei. 

Și el a evoluat în toate cele patru partide de până acum, fiind titular de trei ori.

Pentru un loc în semifinale, Camerunul lui Conceicao, Fai și Ngadeu o va înfrunta pe Gambia, iar Tunisia lui Laidouni pe Burkina Faso.

Programul sferturilor Cupei Africii pe Națiuni

29 ianuarie

Gambia - Camerun

Burkina Faso - Tunisia

30 ianuarie

Egipt - Maroc 

Senegal - Guineea Ecuatorială

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!