Mario Marinica Cupa Africii pe Natiuni Lazarus Chakwera Liga 1 Malawi Stranieri

GALERIE FOTO Marinică, rege în Malawi! Cum l-au lăudat președintele țării și presa și cum a schimbat din temelii echipa națională

Antrenorul român a ajuns cu naționala din Malawi până în optimile competiției, cel mai bun rezultat din istorie.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 27 Ianuarie 2022, 11:56
Data actualizarii: Joi 27 Ianuarie 2022, 12:00

Calificată în premieră în optimile Cupei Africii pe Națiuni, modesta națională din Malawi, condusă de tehnicianul român Mario Marinică, a fost eliminată de Maroc, dar antrenorul și jucătorii au fost primiți ca niște eroi la întoarcerea în țară.

”Ați scris o pagină de istorie pentru fotbalul națiunii noastre. Suntem mândri de voi, puteți merge cu capul sus, noi vă vom întâmpina cu mândrie acasă”, a transmis președintele statului, Lazarus Chakwera, completat de conducătorul federației: ”Sunteți eroii noștri!”.

”A observat că selecția jucătorilor se face la întâmplare și pe criterii sentimentale”

Presa africană a apreciat în mod deosebit rolul lui Mario Marinică în performanțele naționalei din Malawi. 

”Marinică a început munca rapid și cu entuziasm, și nu a ezitat să arate defectele primei reprezentative în particular și ale fotbalului din Malawi în general.

În rapoartele lui, a observat că selecția jucătorilor se face la întâmplare și pe criterii sentimentale, așa că a început să facă muncă de scouting și a convocat fotbaliști mai puțin cunoscuți. A abandonat stilul vechi de construcție și le-a cerut elevilor săi un fotbal ofensiv, mai direct, în viteză”, a scris publicația Mail & Guardian din Africa de Sud.

Marinică este selecționer interimar, funcția lui este de director tehnic al federației

Mario Marinică este selecționerul interimar al naționalei din Malawi, funcția lui de bază fiind aceea de director tehnic al federației din statul african. 

El a antrenat ca principal inclusiv în Liga 1, la Gloria Buzău, a fost secund la Rapid și Concordia Chiajna, dar și-a făcut un nume pe alte continente, după ce a lucrat în Africa de Sud, Tanzania, Irak sau India. 

Marinică și mai mulți jucători din naționala Malawi au fost infectați cu Covid-19 chiar înainte de primul meci de la Cupa Africii, motiv pentru care tehnicianul a absentat la debut.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!