Barcelona pregătește primul transfer al verii! Este viitorul adversar al României de la EURO 2024

Barcelona Joan Laporta Napoli Stanislav Lobotka Fotbal extern Stanislav Lobotka, într-un meci contra Barcelonei / Foto: Imago
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 23 Martie 2024, 21:19
Data actualizarii: Sambata 23 Martie 2024, 21:19

Barcelona s-a calificat în sferturile de finală din UEFA Champions League și ocupă a doua poziție în La Liga, dar catalanii se gândesc deja la următorul sezon.

Vor fi multe schimbări la formația blaugrana din vară. Xavi Hernandez va pleca de pe banca tehnică, așa cum a anunțat deja, iar oficialii clubului trebuie să îi găsească un înlocuitor. Se pare, însă, că vor fi anumite schimbări și la nivelul lotului.

Barcelona vrea să îl transfere pe Stanislav Lobotka

Joan Laporta, președintele Barcelonei, a anunțat primul transfer la care lucrează oficialii Barcelonei. Este vorba despre mijlocașul slovac de la Napoli, Stanislav Lobotka.

În vârstă de 29 de ani, Lobotka este cotat de Transfermarkt la 30 de milioane de euro, iar, recent, a fost adversarul catalanilor în ”dubla” pe care Napoli a pierdut-o în fața Barcelonei în optimile de finală ale UEFA Champions League.

Lobotka a avut însă prestații consistente și a reușit să îi impresioneze pe cei din conducerea Barcelonei, dar și pe Xavi, actualul antrenor al formației de pe Camp Nou.

Laporta a anunțat că a discutat deja cu Deco, directorul sportiv al catalanilor, despre transferul lui Stanislav Lobotka.

Am vorbit despre asta (n.r. transferul lui Stanislav Lobotka) cu Deco. Barcelona ar vrea să îl transfere, dar sunt multe lucruri de pus la punct”, a spus Joan Laporta, potrivit TuttoMercatoWeb.

Înainte de returul optimilor de finală, Xavi a mărturisit că este impresionat de Stanislav Lobotka și consideră că internaționalul slovac ar putea face diferența la Barcelona.

Dacă trebuie să numesc un singur jucător, aș spune Lobotka. Îmi place de el când vine vorba de construcție, nu greșește nicio minge. Mi-ar plăcea să îl văd la o echipă precum Barcelona. Cred că poate face diferența aici, așa cum o face și la Napoli”, a spus Xavi la conferința de presă.

Stanislav Lobotka va fi adversarul ”Tricolorilor” la EURO 2024

România și Slovacia se vor înfrunta în Grupa E la EURO 2024, din care vor mai face parte Belgia și câștigătoarea partidei dintre Ucraina și Islanda.

Lobotka are 52 de meciuri la echipa națională a Slovaciei și a reușit să marcheze de patru ori.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!