Integralist cu Belgia și Ucraina, un jucător slovac admite un posibil non-combat în meciul cu România

Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 25 Iunie 2024, 13:10
Data actualizarii: Marti 25 Iunie 2024, 13:11

Slovacia - România e în direct și în exclusivitate la PRO TV și pe VOYO miercuri, 26 iunie, de la ora 19:00. 

Stanislav Lobotka (29 de ani) a fost integralist în primele două partide jucate de echipa națională a Slovaciei la UEFA EURO 2024.

Mijlocașul defensiv al fostei campioane a Italiei, Napoli a avut o disponibilitate la efort ieșită din comun, în victoria obținută de slovaci în detrimentul Belgiei, scor 1-0

Lobotka: „Dacă joci pentru egal de la început, poate fi foarte periculos.”

Comentând posibilitatea ca partida Slovacia - România să se termine cu un rezultat de egalitate care le-ar califica pe ambele echipe în fazele eliminatorii, Lobotka a admis public că un posibil non-combat ar apărea din partea jucătorilor, în cazul unui rezultat de egalitate înregistrat în minutul 80 al meciului. 

„Dacă mai sunt zece minute rămase din meci, iar scorul e egal și știi că te califici la acel scor, s-ar putea să fie diferit.”

„Antrenorul ne împinge să vrem să câștigăm, indiferent de numele adversarului. Dacă mai sunt zece minute rămase din meci, iar scorul e egal și știi că te califici la acel scor, s-ar putea să fie diferit. 

Dar să joci pentru un egal încă de la începutul meciului e foarte periculos. Vom aborda partida cu intenția de a câștiga și de a termina grupa pe prima poziție,” a declarat Lobotka, într-o conferință de presă. 

Chiar dacă o remiză le califică pe România și Slovacia în optimile EURO 2024, miza victoriei este, la rândul ei, uriașă pentru fiecare dintre combatante. Ar putea însemna câștigarea grupei, dar și primirea unui adversar mai facil de înfruntat în faza ultimelor șaisprezece echipe. 

Drăguș nu vrea să audă despre un posibil egal forțat în meciul cu Slovacia

De partea apropiată a discuției, Denis Drăguș s-a declarat încrezător în posibilitatea ca România să câștige meciul cu Slovacia și nu a dat curs discuțiilor apărute despre o potențială „înțelegere” între români și slovaci. 

„Nu ne interesează discuțiile astea, noi pregătim meciul la victorie, nu ne privește ce se discută. Vrem să câștigăm, ca la fiecare meci.

Suntem foarte încrezători că vom câștiga cu Slovacia. Ne dorim să ne revanșăm și să producem din nou bucurii pentru toți suporterii.

Cred că toată Europa a fost uimită de ce au făcut suporterii români la meciul cu Ucraina, în stadion și în afara lui,” a declarat Drăguș, la conferința de presă premergătoare meciului cu Slovacia.


Rezumatul meciului Belgia - România 2-0, jucat la Koln

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!