FOTO Bannere rasiste la adresa lui Salah, sticle și pietre aruncate: Egipt a depus plângere împotriva Senegalului pentru ”teroare”

Mohamed Salah Campionatul Mondial 2022 Egipt FIFA senegal Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 30 Martie 2022, 15:45
Data actualizarii: Miercuri 30 Martie 2022, 15:44

”Faraonii” au fost învinși în play-off-ul pentru Mondial la loviturile de departajare și nu vor fi prezenți la turneul final din Qatar.

Egiptul a depus o plângere oficială împotriva Senegalului, în care susţine că echipa naţională a fost victimă a rasismului şi "terorizată" de suporterii gazdelor, la meciul retur din faza a treia a preliminariilor Cupei Mondiale de la Dakar, informează site-ul BBC, preluat de news.ro.

Autocarul Egiptului a fost atacat

Într-un comunicat, Asociaţia Egipteană de Fotbal (EFA) a anunţat că a depus, înainte de meci, o plângere oficială împotriva forului similar din Senegal la FIFA, la Confederaţia Africană de Fotbal (CAF), la observatorul meciului şi la oficialul de securitate.

"Echipa egipteană a fost victimă a rasismului după apariţia în tribune a unor bannere ofensatoare care îi vizează pe jucători, în special pe Mohamed Salah. 

Mai mult, suporterii senegalezi i-au terorizat pe jucătorii egipteni, au aruncat spre ei sticle şi pietre în timpul încălzirii şi au atacat autocarul echipei egiptene, provocând spargerea geamului şi rănirea unor persoane, fapt documentat cu imagini şi videoclipuri ataşate plângerii", a precizat EFA.

Salah și coechipierii, orbiți de luminile din tribune, au ratat penalty după penalty 

Senegal a obţinut biletele pentru turneul final al Campionatului Mondial din Qatar, după ce a învins marţi seară, pe propriul teren, 1-0 (după 0-1 în tur) și 3-1 la lovituri de departajare, reprezentativa Egiptului.

Ţintiţi de lasere din tribune, unde s-au aflat 55.000 de spectatori, superstarul Mohamed Salah, Zizo şi Mostafa Mohamed au ratat de la 11 metri pentru egipteni, de la care a marcat doar El Solia. De altfel, luminiţele verzi au strălucit pe figurile oaspeţilor pe toată durata partidei, mai scrie news.ro.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!