OFICIAL Atacantul dorit de Gigi Becali la FCSB, prezentat la altă echipă într-un transfer record

Rafa Mujica Al Sadd Arouca FCSB Gigi Becali Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 30 Mai 2024, 18:56
Data actualizarii: Joi 30 Mai 2024, 18:57

Rafa Mujica (25 de ani), atacant spaniol care a impresionat în ultima ediție de campionat din Portugalia, la Arouca, a fost propus lui FCSB în perioada recentă, însă ibericul a ajuns în Qatar.

Mujica, fotbalist crescut la Las Palmas, FC Barcelona, Leeds și Villarreal, a traversat un sezon impresionant în prima ligă din Portugalia - 20 de goluri marcate pentru Arouca și locul 3 în clasamentul golgheterilor, după Viktor Gyokeres (Sporting Lisabona, 29 de goluri) și Simon Banza (Braga, 21 de goluri).

Rafa Mujica, transferat de Al Sadd de la Arouca pentru 10 milioane de euro

La începutul lunii mai, Mihai Stoica spunea că Rafa Mujica i-a fost propus de către un impresar lui Gigi Becali pentru un transfer la FCSB. Oficialul campioanei transmitea încă de atunci că o astfel de mutare pare imposibilă pentru formația roș-albastră, având în vedere statutul vârfului spaniol.

Joi, Rafa Mujica a fost prezentat oficial la Al Sadd, campioana din Qatar, care ar fi plătit nu mai puțin de 10 milioane de euro pentru transfer, susțin portughezii de la A Bola. Mujica devine cel mai scump jucător vândut vreodată de Arouca.

"Îi suntem recunoscători lui Rafa Mujica, sportiv care a dat dovadă de angajament și dăruire pe parcursul celor două sezoane în care a marcat 37 de goluri în 68 de meciuri", a transmis Arouca.

Pentru fostul internațional spaniol U19 va fi prima experiență în afara Europei. La Al Sadd mai sunt legitimați în prezent fotbaliști precum Mateus Uribe, Miguel Xeka, Giovani Henrique sau Gonzalo Plata.

Rafa Mujica, subiect de dispută între Gigi Becali și Mihai Stoica

Mihai Stoica s-a arătat convins încă de la începutul lunii mai că Rafa Mujica nu va alege să vină în România, spre nemulțumirea lui Gigi Becali.

"I l-a propus cineva lui Gigi, mi-a zis de el, chiar am avut o discuţie. Nu avea ce să caute, nu vine ălă în România. Gigi s-a supărat pe mine, i-am spus, ştiu numele, dar stai să văd. Ăsta e, dar nu are cum să vină la noi când e al treilea golgheter al Portugaliei. 

Gigi chiar s-a enervat şi i-am zis, nu te enerva aiurea, nu poate să vină la noi şi nu o să vină niciodată al treilea golghter al Portugaliei în România", a declarat MM Stoica, la Orangesport.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!