Fotbal extern

Așa au votat românii la FIFA The Best! Rădoi nu i-a pus pe Messi și Lewandowski în top 3

Robert Lewandowski (33 de ani) a fost desemnat cel mai bun fotbalist al anului 2021 la gala FIFA The Best.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 17 Ianuarie 2022, 22:34
Data actualizarii: Luni 17 Ianuarie 2022, 22:41

Atacantul lui Bayern Munchen a fost urmat de Lionel Messi (Barcelona, PSG), care a încheiat pe poziția secundă, iar podiumul a fost completat de Mohamed Salah, atacantul egiptean de la Liverpool.

Cum au votat românii la FIFA The Best

La gala FIFA The Best au posibilitatea de a vota fanii, antrenorii tuturor echipelor naționale, căpitanii tuturor echipelor naționale și peste 300 de jurnaliști din lume. Din partea României și-au exprimat votul Mirel Rădoi, fostul selecționer al tricolorilor, și Vlad Chiricheș.

Fiecare persoană a putut alege trei jucători, acordând cinci puncte primului, trei celui de-al doilea și unul celui de-al treilea. Mirel Rădoi a avut alegeri inedite, iar niciunul dintre fotbaliștii aleși de antrenori nu a prins top 3.

Rădoi i-a acordat cinci puncte lui N'Golo Kante (Chelsea), trei puncte lui Kylian Mbappe (PSG) și un punct lui Erling Haaland (Borussia Dortmund). În schimb, Vlad Chiricheș l-a pus pe primul loc pe Jorginho (Chelsea), iar pe locurile doi și trei în viziunea căpitanului naționalei s-au aflat Robert Lewandowski (Bayern) și Cristiano Ronaldo (Juventus, Manchester United).

„Este o onoare să primesc acest premiu, care le aparține de asemenea coechipierilor mei și antrenorilor mei. Este pentru ei”, a declarat Robert Lewandowski, după primirea trofeului.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies