Alexi Pitu, lăudat de jurnaliștii de la L'Equipe! Ce au scris francezii

alexi pitu Farul Constanta Girondins Bordeaux Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 26 Ianuarie 2023, 23:34
Data actualizarii: Joi 26 Ianuarie 2023, 23:42

Alexi Pitu s-a despărțit de Farul Constanța și a semnat un contract valabil pentru patru ani și jumătate cu Bordeaux, echipă din liga secundă franceză.

Fracezii au dezvăluit cum a reușit Pitu să-i convingă pe șefii lui Bordeaux că este fotbalistul potrivit pentru echipă.

„La 20 de ani, Pitu controlează cu ușurință balonul pe spații mici și are capacitatea de a pătrunde atânc în terenul adversarilor, reușind astfel să-i seducă pe oficialii lui Bordeaux”, au scris jurnaliștii de la L'Equipe despre fotbalistul român.

Pitu va intra rapid în pâine la Bordeaux

David Guion, antrenorul lui Bordeaux, a anunțat că intenționează să-l folosească pe Alexi Pitu în etapa de campionat de sâmbătă, în meciul din deplasare cu Dijon.

„Este un fotbalist tânăr, puțin diferit de jucătorii pe care îi avem. Îi place să fie combinativ, să joace cu ceilalți.

Rămâne un jucător tânăr care trebuie crescut, iar faptul că ni se alătură dovedește că Bordeaux este respectată pentru că are această capacitate de a crește tineri, ceea ce a fost important în alegerea sa”, a spus David Guion, joi - mai multe detalii AICI.

În cele 86 de partide disputate în tricoul echipei Farul (FC Viitorul), Alexi Pitu a reuşit 5 goluri şi 11 pase decisive. Toate cele cinci goluri şi cinci dintre pase au fost reuşite pentru constănţeni în acest sezon.

Alexi Pitu este născut la Karlsruhe şi are şi cetăţenie germană. El este component al naţionalei Under-21 a României.

  • În Ligue 2, Bordeaux se află pe poziția secundă, la 9 puncte distanță față de liderul Le Havre după 19 runde disputate. Pe locul 3 se află FC Metz, echipa antrenată de Laszlo Boloni.
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!