Cristiano Ronaldo al nassr Arabia Saudita marcelo salazar Fotbal extern

Al Nassr, reacție oficială despre transferul lui Cristiano Ronaldo, după oferta colosală făcută portughezului

Al Nassr, formație din Arabie Saudită, i-ar fi făcut o ofertă impresionantă lui Cristiano Ronaldo, fotbalist liber de contract după despărțirea de Manchester United.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 26 Decembrie 2022, 09:02
Data actualizarii: Luni 26 Decembrie 2022, 09:01

Potrivit presei internaționale, lui Ronaldo i s-a oferit un salariu anual de 200 de milioane de euro și un contract pe două sezoane și jumătate. Ulterior, portughezul are posibilitatea de a rămâne până în 2030 în calitate de ambasador.

Al Nassr, reacție oficială despre transferul lui Cristiano Ronaldo

Marcelo Salazar, directorul sportiv al lui Al Nassr, a oferit o primă reacție în ceea ce privește transferul lui Cristiano Ronaldo, după ce zvonurile s-au intensificat în presa internațională. Portughezul nu a dat un răspuns concret, însă a lăsat de înțeles că saudiții sunt interesați de cvintuplul câștigător al Balonului de Aur și chiar sunt dispuși să aștepte o decizie din partea lui CR7.

"Nu am dreptul să spun da sau nu. Să așteptăm și să vedem cum decurg lucrurile până la finalul sezonului. Așa cum vedeți, e vorba despre o negociere de o importanță enormă. Și nu numai pentru club, ci și pentru țară și lumea fotbalului. Eu, în calitate de cetățean portughez, i-am ținut mereu pumnii lui Ronaldo. În viitor veți afla", a spus Marcelo Salazar, potrivit Bein Sports.

Ulterior, Salazar a explicat că nivelul fotbalului din Arabia Saudită a crescut foarte mult, iar alți fotbaliști importanți sosiți la Al Nassr de-a lungul timpului au rămas impresionați de condițiile din țară și din cadrul clubului.

"Eu sunt aici de cinci ani și toți fotbaliștii cu care am discutat au rămas surprinși în mod pozitiv când au ajuns aici, în special în ceea ce privește nivelul campionatului.

Așa s-a întâmplat și cu Luiz Gustavo, care a fost internațional brazilian și a câștigat Champions League cu Bayern. E normal să se întâmple așa cu cei care nu cunosc (n.r - campionatul Arabiei Saudite). Când David Ospina a ajuns aici, s-a spus în Columbia că a făcut pasul greșit, dar Arabia Saudită s-a schimbat foarte mult.

Chiar și viața în Riad alături de familie a fost o surpriză plăcută pentru jucători, cu școlile și tot ceea ce avem aici. Pe lângă acestea, există și un nivel sportiv ridicat", a mai spus Salazar.

Cristiano Ronaldo, contract fabulos cu Al-Nassr

Dacă va semna cu Al-Nassr, Cristiano Ronaldo (37 de ani) va avea un contract fabulos, fără precedent în fotbal.

Contractul său este valabil până în 2030 și include inclusiv funcția de ”ambasador” al Cupei Mondiale din 2030, pe care Arabia Saudită vrea s-o găzduiască alături de Grecia și Egipt.

Arabii vor să se bazeze pe imaginea lui Ronaldo pentru a obține organizarea competiției. Pentru asta, Ronaldo ar putea primi 1,3 miliarde de euro dacă va semna contractul pe care Al-Nassr i l-a oferit, notează Daily Mail.

În primă fază, s-a zvonit că oferta venită din partea lui Al-Nassr a fost refuzată de Ronaldo, acesta sperând să obțină un contract bun în Europa, la o echipă ”cu pretenții”, care să-i permită să joace din nou în Liga Campionilor.

În ultimele zile, zvonurile potrivit cărora Ronaldo ar urma să semneze cu Al-Nassr s-au intensificat în presa internațională, astfel că este de așteptat ca în următoarea perioadă să urmeze vești oficiale cu privire la situația portughezului.

Clubul din Arabia Saudită are ca scop să o detroneze pe Al Hilal. În acest sens, conducerea clubului s-a întărit cu nume importante din fotbalul mondial. Pe lângă Rudi Garcia pe banca tehnică, au mai sosit David Ospina (34 ani) și Álvaro González (32 ani). 

Înainte de a începe Campionatul Mondial, Cristiano Ronaldo  și-a reziliat contractul cu Manchester United. Nemulțumit de conducerea clubului și de tratamentul pe care l-a primit din partea lui Erik ten Hag, superstarul portughez i-a acordat lui Piers Morgan un interviul în care și-a spus oful.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!