Franta Cupa Mondiala FIFA Matthew Conger Tunisia CM 2022

GALERIE FOTO Franța face reclamație la FIFA! De ce arbitrul nu ar fi avut dreptul să anuleze golul lui Griezmann

Franța a pierdut meciul cu Tunisia, scor 0-1, însă campioana mondială a încheiat pe primul loc grupa D și s-a calificat în optimile de finală ale turneului final din Qatar.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 01 Decembrie 2022, 00:05
Data actualizarii: Joi 01 Decembrie 2022, 00:11

În ciuda calificării, francezii au rămas cu un gust amar după eșecul cu Tunisia. Khazri (58) a marcat unicul gol al meciului, iar reușita din minutul 90+8 a lui Griezmann a fost anulată de VAR, după ce arbitrul pusese inițial punct partidei.

Franța face reclamație la FIFA! De ce arbitrul nu ar fi avut dreptul să anuleze golul lui Griezmann

Golul lui Antoine Griezmann a fost anulat din cauza unei poziții de ofsaid în care se afla atacantul de la Atletico Madrid, însă Federația Franceză de Fotbal va depune o reclamație la FIFA, considerând că reușita a fost anulată în mod eronat, scrie RMC Sport.

"Vom depune o reclamație pentru golul lui Antoine Griezmann, care a fost anulat greșit, din punctul nostru de vedere. Această reclamație trebuie depusă în termen de 24 de ore după încheiera jocului", a transmis o sursă aproapiată de Les Bleus, potrivit publicației franceze.

RMC Sport a analizat mai multe imagini de la finalul meciului Franța - Tunisia 0-1 și a ajuns la concluzie că "arbitrul nu avea niciun drept să anuleze golul lui Griezmann".

Ce spune protocolul VAR

Francezii scriu că protocolul VAR nu le permite arbitrilor să revină și să analizeze o fază dacă jocul a apucat să se reia, iar exact acest lucru l-ar fi făcut centralul Matthew Conger, din Noua Zeelandă.

"Am consultat mai multe imagini de la televiziune, inclusiv unele care nu au fost transmise în diret. După golul lui Antoine Griezmann și bucuria naționalei Franței, toți jucătorii s-au repoziționat în teren. Arbitrul a fluierat apoi relurea meciului. În următoarea secundă, a fluierat finalul meciului. Asistenții au intrat pe teren, au intrat inclusiv cameramanii. Un sfârșit clasic de meci.

La doar câteva secunde după ce a fluierat reluarea meciului, iar apoi finalul, arbitrul le-a transmis jucătorilor că golul se verifică la VAR pentru poziția de ofsaid în care s-ar afla Antoine Griezmann. Totuși, așa cum surse din arbitraj ne-au confirmat, nu este posibil să te întorci la VAR dacă ai reluat jocul.

Există o singură posibilitate de a verifica o fază la VAR chiar și după ce s-a reluat jocul, dar aceasta nu are legătură cu verificarea unui ofsaid. Conform articolului 1.10 din protocolul VAR, dacă jocul a fost oprit, iar apoi s-a reluat, arbitrul nu poate verifica o fază, cu excepția cazurilor în care se verifică identitatea unui jucător sau a celor în care există comportament violent: scuipat, mușcat sau alte manifestări insultătore", a scris RMC Sport.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!