Aissa Laidouni Campionatul Mondial din Qatar fc voluntari L Equipe Tunisia CM 2022

FOTO ȘI VIDEO ”Laidouni și vitejii săi”! Aissa Laidouni, fostul mijlocaș de la FC Voluntari, elogiat de L'Equipe după primul meci la CM: ”Fotbalist complet”

Jucătorul care a evoluat în Liga 1 între 2018 și 2020 a reușit cu Tunisia un 0-0 în partida de debut cu Danemarca de la turneul final din Qatar.

Cătălin Parfene
Data publicarii: Joi 24 Noiembrie 2022, 10:08
Data actualizarii: Joi 24 Noiembrie 2022, 10:11

Titular în Danemarca - Tunisia 0-0, partidă din Grupa D a Campionatului Mondial din Qatar (AICI rezumatul video), mijlocașul Aissa Laidouni a fost desemnat omul meciului și a primit elogii în presa din țara natală, Franța.

Tunisianul născut în Hexagon, fost jucător la FC Voluntari, în prezent la Ferencvaros Budapesta, a fost lăudat inclusiv de L'Equipe, într-un articol intitulat ”Laidouni și vitejii săi”.

Selecționerul Jalel Kadri vede în Aissa Laidouni un lider al echipei

”Fotbalist complet, care plutește în campionatul maghiar, fostul jucător al lui Angers (...) are, la cei 25 de ani ai săi, un Mondial și o perspectivă frumoasă în față”, a scris L'Equipe.

”Aissa este un tip foarte corect cu el însuși prin comportamentul său și efectiv conduce întregul grup spre un nivel înalt”, a explicat selecționerul Jalel Kadri.

”Selecționerul, care insistă pe aspectul mental pentru a depăși lipsa de calitate tehnică a echipei sale, vede în Laidouni un lider”, a explicat L'Equipe.

Aissa Laidouni despre duelul său cu Christian Eriksen

Mijlocașul-revelație a oferit și o explicație pentru intrarea hotărâtă asupra lui Christian Eriksen din debutul partidei Danemarca - Tunisia: 

”A fost pentru a intra repede în joc, pentru a aduce publicul de partea noastră, pentru a suda echipa. Mi-am cerut apoi scuze lui Christian, în cazul în care s-a simțit în pericol, și i-am urat succes pentru restul competiției”.

A fost transferat de FC Voluntari din liga a treia franceză

Laidouni, care a evoluat între 2018 și 2020 la FC Voluntari, a fost adus de gruparea ilfoveană după două sezoane petrecute în Championnat National, echivalentul ligii a treia din Franța. 

În România, el a fost dorit insistent de FCSB, iar patronul Gigi Becali chiar se lăuda în vara lui 2019 că l-a transferat pe mijlocașul care pe atunci încă nu fusese convocat la naționala Tunisiei.

Modifică setările cookies