Diego Armando Maradona Argentina Napoli Ole Serie A Fotbal extern

”Acum un an, planeta s-a oprit când Maradona a murit”. Mesajele emoționante din Napoli și Argentina

Astăzi se împlinește un an de la moartea marelui fotbalist.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 25 Noiembrie 2021, 12:50
Data actualizarii: Joi 25 Noiembrie 2021, 12:52

Pe 25 noiembrie 2020 Diego Armando Maradona părăsea această lume și devenea, cum scrie astăzi site-ul oficial al lui Napoli, ”campion infinit și mit nemuritor”.

Campion în Serie A cu Napoli (în 1987 și 1990) și campion mondial cu naționala Argentinei (în 1986), Maradona a lăsat în urma sa nenumărate controverse, dar mai ales o mulțime de fani care l-au iubit cu patimă.

”Noua lume fără Maradona”

”Acum un an, planeta s-a oprit din cauza morții lui Diego. Legenda, care deja exista, devenea și mai mare. Inima îmi bate, l-am văzut pe Maradona”, a scris editorialistul Maxi Friggieri în Ole, cel mai important ziar de sport din Argentina. 

Titlul articolului spune totul: ”Noua lume fără Maradona”.

Diego, fotbalistul-religie

Napoletanii, care îl venerează pe Diego ca pe un zeu, joacă acum pe ”Stadio Diego Armando Maradona” și sunt lideri în Serie A.

”A fost cel mai mare fotbalist din toate timpurile, dar nu poți să-l reduci pe Diego la simpla dimensiune a sportului universal. Puterea sa ecumenică și creativă a încântat lumea în așa măsură încât a fost transformat într-o adevărată religie păgână, îmbrățișată de multe generații”, a scris clubul Napoli pe site-ul oficial.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!