Fotbal extern

Acord total între Barcelona și noul club al lui Philippe Coutinho. Cât vor încasa catalanii

FC Barcelona a anunţat că l-a cedat definitiv pe Philippe Coutinho la echipa engleză Aston Villa, la care jucătorul brazilian fusese împrumutat la jumătatea acestui sezon.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 13 Mai 2022, 09:09
Data actualizarii: Vineri 13 Mai 2022, 09:13

20 de milioane va încasa Barca pe Coutinho

FC Barcelona, care l-a achiziţionat pe Coutinho în 2018 cu suma de 142 milioane de euro de la Liverpool, l-a cedat acum pe fotbalistul sud-american cu doar 20 de milioane de euro, plus 50% dintr-o eventuală plus-valoare la revânzarea acestuia.

În vârstă de 29 ani, Coutinho nu a reuşit să se impună la gruparea de pe Camp Nou, iar Barca l-a împrumutat în sezonul 2019-2020 la Bayern Munchen, cu speranţa că îşi va recupera ulterior o parte din suma investită, însă campioana Germaniei a decis să nu-l păstreze pe Coutinho după expirarea împrumutului.

La începutul acestui an, Philippe Coutinho a fost cedat tot sub formă de împrumut la Aston Villa, unde a reuşit să înscrie 4 goluri şi să ofere 3 pase decisive, dinamizând totodată jocul formaţiei din Birmingham, antrenată de fostul său coechipier de la Liverpool, Steven Gerrard.

„Este un transfer genial pentru Aston Villa. Phil este un model de profesionalism, iar impactul său asupra grupului a fost foarte net de la sosirea sa, în luna ianuarie”, a comentat Gerrard.

Modifică setările cookies