Vadim Bakatin AS Monaco KGB torpedo moscova UEFA Youth League Fotbal extern

GALERIE FOTO A murit ultimul șef al KGB, bunicul unui fotbalist de la AS Monaco!

Vadim Bakatin a condus serviciul sovietic de securitate în 1991, în timp ce nepotul său omonim a făcut parte din lotul francezilor pentru UEFA Youth League.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 02 August 2022, 14:29
Data actualizarii: Marti 02 August 2022, 14:33

Vadim Viktorovich Bakatin, ultimul șef al KGB, serviciul sovietic de securitate, între august și decembrie 1991, a decedat la vârsta de 84 de ani la Moscova.

Fost ministru de interne în URSS, el a fost desemnat în fruntea KGB pentru a superviza procesul de desființare a temutei instituții, iar din 1992 nu a mai ocupat nicio funcție publică.

Nepotul său, care îi poartă numele, Vadim Dmitrievich Bakatin (24 de ani), este fotbalist, în prezent fără angajament, și a fost internațional de juniori al Rusiei (6 selecții la categoriile Under 16 și Under 17).

Atacant, el s-a format la Torpedo Moscova, de unde s-a transferat la AS Monaco, grupare la care a fost în lotul pentru UEFA Youth League, echivalentul Champions League pentru echipele de tineret, și cu care a câștigat Coupe Gambardella, cea mai prestigioasă competiție de juniori din Franța.

Monaco este destinația preferată a oligarhilor ruși, având în vedere calitatea de paradis fiscal a principatului.

Foto: materiale.pvgazeta.info

Modifică setările cookies