VIDEO A murit Freddy Rincon! Fostul adversar al ”tricolorilor” la Mondialele din 1994 și 1998 era în stare critică după un accident de mașină

freddy rincon Campionatul Mondial din 1994 carlos valderrama Columbia Faustino Asprilla Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 14 Aprilie 2022, 08:53
Data actualizarii: Joi 14 Aprilie 2022, 09:36

Columbianul avea 55 de ani și fusese operat de urgență după ce suferise traume severe la cap.

Fostul internațional columbian Freddy Rincon a murit în urma accidentului de mașină care a avut loc luni. El era internat în spital după ce suferise traume severe la cap și fusese operat de urgență.

Accidentul a avut loc în capitala Bogota: fostul fotbalist se afla la volanul autoturismului său și a trecut pe roșu la semafor, într-o intersecție, moment în care a fost lovit în plin de un autobuz.

A jucat la Real Madrid și la trei Campionate Mondiale

Freddy Rincon a fost adversarul naționalei României în ambele partide de la Campionatul Mondial din 1994 și cel din 1998. Fostul mijlocaș a fost titular în cele două meciuri pierdute de Columbia, 1-3, respectiv 0-1.

A făcut parte dintr-o generație de excepție a Columbiei, alături de Carlos Valderrama, Faustino Asprilla sau Adolfo Valencia, generație pe care marele Pele o vedea favorită la titlul mondial înainte de turneul final din 1994. 

* Independiente Santa Fe, America de Cali, Palmeiras, Napoli, Real Madrid, Corinthians, Santos și Cruzeiro sunt echipele pentru care a jucat Freddy Rincon, retras din activitate în 2004.

* 85 de meciuri a jucat pentru naționala Columbiei, având 17 goluri marcate și evoluând la Campionatele Mondiale din 1990, 1994 și 1998.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!