Fotbal extern

VIDEO 30 de ani de la un gol istoric! Portarul Rampulla a înscris din acțiune în Serie A și apoi s-a transferat la marele Juventus

Reușita a avut loc pe 23 februarie 1992, într-un meci Atalanta - Cremonese 1-1, din etapa a 22-a a campionatului italian.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 23 Februarie 2022, 15:05
Data actualizarii: Miercuri 23 Februarie 2022, 15:08

Pe data de 23 februarie 1992, Michelangelo Rampulla devenea primul portar din istoria Serie A care înscria un gol din acțiune.

Se întâmpla în meciul Atalanta - Cremonese 1-1 din etapa cu numărul 22 a primei divizii italiene. Atunci, Rampulla a egalat pentru oaspeți în ultimul minut de joc, reluând cu capul după o lovitură liberă.

”Mă cuprinde emoția chiar și acum! Nu a fost o nebunie de moment, eu jucasem atacant în câteva turnee”, a explicat goalkeeperul pentru Gazzetta dello Sport.

Rampulla a câștigat apoi totul cu Juventus Torino

Cremonese a retrogradat la finalul sezonului, însă Rampulla s-a transferat în acea vară la Juventus Torino, unde avea să rămână timp de un deceniu și de unde avea să se retragă în 2002 după ce câștigase totul: Liga Campionilor, Cupa UEFA, Supercupa Europei, Cupa Intercontinentală, Serie A, Cupa Italiei, Supercupa Italiei.

Fostul portar activează în prezent ca antrenor, ultima dată fiind secund la Siena, în Serie C, de care s-a despărțit în luna decembrie a anului trecut.

Modifică setările cookies