Formula 1 Nikita Mazepin Rusia Ucraina Vladimir Putin F 1

Sportivii ruși suferă din cauza lui Putin! Mazepin nu va mai concura în Formula 1! Tătăl său este un oligarh apropiat lui Putin

Nikita Mazepin nu va concura pentru Haas în acest sezon. 

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 05 Martie 2022, 12:56
Data actualizarii: Sambata 05 Martie 2022, 14:30

În 2014, la insistențele lui Vladimir Putin (69 ani), Federația Internațională de Automobilism (FIA) a introdus în calendarul Formulei 1 Marele Premiu al Rusiei, desfășurat la Sochi. Iar anul acesta, evenimentul trebuia să fie mutat la Saint Petersburg, doar că acest lucru nu s-a mai întâmplat din cauza invaziei lui Vladimir Putin în Ucraina

FIA a anulat Marele Premiu al Rusiei, din perioada 23-25 septembrie, iar liderul de la Kremlin va pierde aproximativ 45 de milioane de euro numai în week-end-ul în care era programată cursa de Formula 1. 

Însă, aceasta nu a fost singura decizia luată de FIA împotriva demersului lui Putin. Federația Internațională de Automobilism a făcut presiuni ca parteneriatul cu Uralkali să înceteze, companie deținută de tatăl lui Nikita Mazepin (23 ani), iar Haas s-a supus și i-a reziliat contractul pilotului rus. 

„Haas a decis să încheie imediat parteneriatul cu Uralkali și să-i reziliere contratul pilotului Nikita Mazepin. La fel ca restul comunităţii din Formula 1, echipa este şocată şi întristată de invazia Ucrainei şi îşi doreşte încheierea rapidă şi paşnică a conflictului”, a scris Haas într-un comunicat oficial. 

Modifică setările cookies