Rusia Europa League RB Leipzig Spartak Moscova UEFA Europa League

Rusia, OUT din competițiile europene? Situație ingrată după decizia anunțată azi de Germania

Spartak Moscova este singurul club din Rusia rămas în competițiile europene, însă duelurile cu RB Leipzig, din optimile de finală ale Europa League, au șanse mici să se dispute.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 27 Februarie 2022, 18:29
Data actualizarii: Luni 28 Februarie 2022, 14:39

Ca urmare a războiului din Ucraina, numeroase țări din Europa au închis spațiul aerian pentru avioanele rusești, iar pe această listă s-au adăugat astăzi Germania, Italia și Franța.

Rusia ar putea rămâne fără reprezentante în competițiile europene. RB Leipzig - Spartak Mosova, în pericol

Partida tur dintre RB și Spartak Moscova ar trebui să se dispute la Leipzig, în Germania, joi, 10 martie, de la ora 19:45, însă decizia nemților de a închide spațiul aerian pentru avioanele rusești pune în pericol disputarea partidei, anunță Sport Buzzer.

"Asta înseamnă că Spartak Moscova nu va putea călători cu avionul în Germania pentru manșa tur. Sunt posibile excepții pentru această interdicție, însă numai în scopuri umanitare. Partida este programată pe 10 martie, iar Guvernul Federal a anunțat că decizia este valabilă inițial pentru trei luni.

Este puțin probabil ca echipa din Rusia să călătorească 2.000 de kilometri cu autocarul, care ar trece și prin Ucraina, dacă nu se apelează la rute alternative. Același lucru ar fi valabil și pentru sosirea cu vaporul, de exemplu din Sankt Petersburg", a scris publicația germană.

În plus, partida retur dintre Spartak Moscova și RB Leipzig nu se poate juca în Rusia, conform celor mai recente măsuri anunțate de UEFA, ci pe un teren neutru, iar echipa condusă de Paolo Vanoli se poate confrunta cu noi probleme.

"Numeroase alte țări au închis spațiul aerian pentru avioanele rusești, precum Polonia, Bulgaria, Cehia sau țările baltice. Astfel, este posibil ca meciul dintre Leipzig și Spartak Moscova să nu se poată disputa din motive logistice", a mai scris sursa citată.

Tot astăzi, RB Leipzig a anunțat că "se află în discuții cu UEFA pentru a afla cum ar trebui să procedeze" în această situație.

Un eventual duel pierdut la masa verde de Spartak Moscova ar însemna ca Rusia să rămână fără reprezentante în cupele europene din acest sezon. Zenit, Lokomotiv Moscova, Rubin Kazan și Sochi au fost deja eliminate.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!