Rusia Finala UEFA Champions League Vladimir Putin Liga Campionilor

Rusia reacționează, după ce UEFA a mutat finala Champions League de la Sankt Petersburg la Paris

Preşedinţia Rusiei a regretat, vineri, decizia luată de Uniunea europeană de fotbal (UEFA) de a muta finala Ligii Campionilor din acest sezon de la Sankt Petersburg la Paris (Stade de France), ca reacţie la invazia Ucrainei de către Rusia, transmite AFP.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 25 Februarie 2022, 17:53
Data actualizarii: Vineri 25 Februarie 2022, 18:02

„Este păcat că s-a luat o asemenea decizie. Sankt Petersburg ar fi putut furniza condiţiile ideale pentru organizarea unei asemenea festival al fotbalului”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

Rusia reacționează după ce UEFA a mutat finala Champions League la Paris

Aleksandr Diukov, preşedintele Federaţiei ruse de fotbal, a opinat că decizia UEFA a fost ”dictată de motive politice”: „Federaţia rusă a aderat întotdeauna la principiul conform căruia 'sportul este în afara politicii' şi nu poate susţine această decizie de a muta finala Ligii Campionilor. Acest lucru violează principiile sportului şi încalcă interesele jucătorilor, antrenorilor şi suporterilor”.

  • Vladimir Putin

UEFA a anunţat vineri că finala Ligii Campionilor se va juca în acest sezon pe 28 mai pe Stade de France şi nu la Sankt Petersburg, cum era planificarea iniţială. Forul european, care a condamnat ferm invazia militară a Ucrainei de către Rusia, s-a reunit vineri de urgenţă.

Comitetul Executiv al UEFA a decis în plus organizarea pe teren neutru a meciurilor internaţionale care urmau să se desfăşoare pe terenul cluburilor sau selecţionatelor din Ucraina şi Rusia până la noi ordine.

Spartak Moscova este angrenată în Europa League, iar Rusia urmează să joace contra Poloniei la Moscova (24 martie), în barajul pentru CM 2022, competiţie aflată însă sub egida FIFA.

Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!