Putem avea o nouă finală europeană la București, în 2026 sau 2027! 

finala europa league 2026 Arena Nationala europa league arena nationala finala europa league 2027 romania gazada finala europa league Europa League
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 18 Iulie 2023, 15:17
Data actualizarii: Marti 18 Iulie 2023, 15:15

Federația Română de Fotbal a anunțat depunerea candidaturii pentru organizarea finalei Europa League din 2026 sau 2027 pe stadionul Arena Națională din București. 

După organizarea cu succes a meciurilor de la EURO 2020 și a Campionatului European U21 (în parteneriat cu Georgia) anul acesta, FRF a anunțat că dorește să continue promovarea României ca o destinație pentru evenimente sportive majore. Federația Română de Fotbal s-a asociat cu Guvernul României și Primăria Municipiului București, cu care a colaborat și la precedentele două evenimente fotbalistice europene organizate de țara noastră, pentru a depune candidatura României pentru găzduirea finalei Europa League în 2026 sau 2027. 

"FRF a demonstrat că și-a dezvoltat capacitatea de organizare"

"EURO 2020 ne-a adus cele mai importante investiții publice în infrastructură, o moștenire solidă care influențează dezvoltarea fotbalului românesc. Totodată FRF a demonstrat că și-a dezvoltat capacitatea de organizare devenind un partener competitiv pentru UEFA în circuitul fotbalului european, iar acum ne dorim să trecem într-o nouă etapă care să marcheze, în continuare, dezvoltarea fotbalului românesc. 

Prin această candidatură, FRF își propune să utilizeze găzduirea Finalei Europa League ca un element declanșator, care să contribuie la construirea unui model organizațional de referință pentru cluburile de fotbal din România, în contextul Europei Centrale și de Est, în jurul perspectivei Fotbal - Comunitate - Business - Sustenabilitate. 

Ne dorim ca acest eveniment sportiv major găzduit de țara noastră să reprezinte oportunitatea de a construi o sinergie între Guvernul României, Primăria Municipiului București și întregul ecosistem fotbalistic din țara noastră în jurul unor obiective strategice în plan sportiv", a declarat Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal.

Finala din Europa League 2012, organizată cu succes de București

Pentru următorii doi ani, orașele care vor găzdui ultimului act al Europa League se cunosc deja, iar acestea sunt Dublin (Irlanda / 2024) și Bilbao (Spania / 2025). Până acum, doar Glasgow  (Scoția / Hampden Park) și-a anunțat clar intenția de a depune dosarul pentru a găzdui o finală Europa League sau Conference League în 2026 sau 2027.

România a fost o gazdă excelentă pentru finala Europa League în sezonul 2011-2012. Pe 9 mai 2012, Atletico Madrid a învins pe Athletic Bilbao, scor 3-0 (Falcao 7 și 34, Diego 85), pe Arena Națională, într-o finală 100% spaniolă. Meciul a fost urmărit de 52.347 spectatori, a doua cea mai mare prezență pe stadionul din Capitală, după confruntarea "tricolorilor" cu Olanda (53.329 spectatori / 16 octombrie 2012). 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!