PREMIERA la Petrolul inainte de meciul cu Swansea! Nimeni nu a mai facut asta pana la Contra! Cum a reinventat un jucator: "Poate fi decisiv si la Petrolul, si la nationala!"

Autor: Sport.ro
Luni 19 August 2013, 16:07

	PREMIERA la Petrolul inainte de meciul cu Swansea! Nimeni nu a mai facut asta pana la Contra! Cum a reinventat un jucator: "Poate fi decisiv si la Petrolul, si la nationala!"

► Da-le gol, Grozav! Bate-i, Hamza! Contra, macel ca pe vremuri! Swansea - Petrolul, joi 21:00, in direct PRO TV si Voyo.ro!

Fara victorie pe propriul teren de pe 10 mai, Petrolul s-a incurcat in ultima etapa cu cei de la Ceahlaul, scor 1-1. Cu cateva zile inainte de meciul cu Swansea, Cosmin Contra a realizat o premiera - toti cei 11 titulari trimisi pe teren de Contra au fost straini! Mai mult, Contra a mai introdus in repriza a 2-a doi straini! Singurul roman care a jucat pentru Petrolul in acest meci a fost Alexandru Benga, introdus pe teren in minutul 25 in locul lui Manasse.

Titular in precedentele partide, Gicu Grozav a fost doar rezerva cu Ceahlaul si nu a intrat niciun minut pe teren. Contra l-a menajat avand in vedere ca urmeaza partida cruciala cu Swansea din Europa League.

"Daca eram la Timisoara, in 2010, as fi reactionat poate mai impulsiv! Dar experienta acumulata pe banca m-a invatat sa fiu ponderat in astfel de situatii. Stiam ca toata lumea va pune tunurile pe el. Eram singurul care trebuia sa aiba o discutie normala cu jucatorul. Sa-l fac sa inteleaga ca nu a procedat just si sa traga invatamintele de rigoare.

Era foarte abatut. I-am spus sa tina capul sus fiindca are norocul unui alt meci peste trei zile, cand se poate revansa. Si a adus egalarea cu Vitesse, ne-a calificat la Arnhem, si-a spalat greselile. Munceste mult pe teren, ma ajuta tactic si in ofensiva, si in aparare, si-a revenit ca mentalitate. N-a fost simplu sa-l aduc pe drumul cel bun. Un jucator precum Grozav nu poate creste daca ii dam in cap. Trebuie ajutat in clipele delicate. Poate sa faca oricand diferenta la Petrolul sau la echipa nationala. A demonstrat-o!" a declarat Cosmin Contra in Gazeta.

Giovani Becali vine la ORA EXACTA IN SPORT, vineri, de la 10:45, la PRO X!

Iohannis, la Bruxelles: Nu voi agrea sub nicio formă propunerea finlandeză privind cadrul financiar multianual
BRAT