FC Viitorul Europa League Europa League

Infiintati de 6 ani, promovati de 3, Viitorul spera la o performanta uriasa. Calculul care il duce pe Hagi in Europa la anul

Europa League e LIVE la Sport.ro: Azi, la 22:00, LIVERPOOL - BESIKTAS

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 19 Februarie 2015, 09:45
Data actualizarii: Joi 19 Februarie 2015, 09:46

"Liga Insolventilor din Romania" reprezinta in 2015 o sansa uriasa pentru cluburi care pana acum nu sperau decat la o clasare la mijlocul campionatului, in cel mai bun caz.

Dintr-o echipa care isi calcula fiecare punct in speranta de a evita retrogradarea, Viitorul lui Hagi ar putea lua in calcul o calificare istorica, in Europa League, iar totul s-ar putea petrece in urma deciziilor marilor cluburi din Liga I de a apela la insolventa pentru a evita falimentul si a scapa de datorii.

O echipa in Champions League si trei in Europa League va trimite Liga I in sezonul viitor european. Daca Steaua pare deja castigatoare a locului 1, care o trimite in preliminariile UEFA Champions League, cursa pentru cele trei locuri de Europa League este extrem de spectaculoasa.

Daca pana acum locurile 2 si 3 asigurau calificarea in Europa League, pentru ca echipa care va castiga Cupa Romaniei sa obtina al patrulea loc al Romaniei in Europa. Cum in semifinale s-au calificat Steaua, U. Cluj, CFR Cluj si Petrolul, unde doar Steaua va avea dreptul de a participa in Europa, restul fiind in insolventa, asta inseamna ca locul 4 din Liga I va trimite o echipa in Europa League.

Aici, Astra, Targu Mures, CSU Craiova, Botosani si Viitorul sunt cele cinci cluburi care se bat in 2015 pentru trei locuri de Europa League. Astra are 30 de puncte dupa 17 etape, la egalitate cu Tg. Mures, urmate de CSU Craiova, cu 29 de puncte, Botosani cu 27 si Viitorul lui Hagi cu 21 de puncte.

Singura care are mari emotii in privinta unui viitor european este CSU Craiova, care in mod normal nu ar avea voie sa participe in cupele europene. Legislatia UEFA spune ca un club trebuie sa aiba trei ani e existenta ca sa poata juca in competitiile Europene. Craiova, infiintata in 2013, va avea astfel dreptul abia din 2016.

CSU vrea sa obtina o derogare de la UEFA pentru a juca in competitiile continentale mai devreme, scrie Gazeta Sporturilor. CSU incearca o abordare similara cu cea a australienilor de la Sydney Wanderers, infiintat in 2012, care a castigat in 2014 Cupa Campionilor Asiei in finala cu Reghecampf. Daca planul oltenilor nu va reusi, atunci patru cluburi se vor intrece pentru trei locuri de Europa League, iar Viitorul lui Hagi se afla la numai 6 puncte in acest moment de Botosani, clubul care matematic ar avea cele mai mari sanse la al patrulea loc european.

Modifică setările cookies