Presedintele federatiei daneze cere UEFA modificarea regulamentului dupa cazul Eriksen. Ce l-a nemultumit

Presedintele federatiei daneze cere UEFA modificarea regulamentului dupa cazul Eriksen. Ce l-a nemultumit

Presedintele federatiei daneze, cerere speciala pentru UEFA.

Presedintele federatiei daneze de fotbal a cerut miercuri UEFA sa modifice regulile referitoare la reprogramarea meciurilor, criticand felul in care partida Danemarca - Finlanda, de la EURO 2020, s-a reluat in ciuda stopului cardiac suferit de mijlocasul danez Christian Eriksen, transmite AFP.

"A fost o decizie gresita si complet inacceptabila ca jucatorii sa fie nevoiti sa intre pe teren la atat de putin timp dupa aceasta experienta oribila", a declarat Jesper Moller intr-un comunicat al federatiei, asociindu-se criticilor aduse de jucatori si de selectionerul danez dupa infrangerea cu Finlanda (0-1).

"Jucatorii si antrenorii nu ar trebui sa fie pusi in aceasta situatie fiindca aceasta nu este si nu ar trebui sa fie decizia lor", a adaugat Moller.

UEFA, care a afirmat marti ca "a tratat acest caz cu cel mai mare respect fata de situatia sensibila si de jucatori", i-a lasat pe jucatori sa aleaga daca vor incheia meciul sambata seara sau il vor continua duminica la pranz, insa a dezmintit ca ar fi amenintat cu o infrangere la masa verde in caz de refuz.

Conform statutului sau, "daca un meci nu poate fi disputat sau nu poate fi decat partial, meciul in intregime sau perioada ramasa din el se disputa, in principiu, ziua urmatoare".

Statutul prevede de asemenea un repaos de cel putin 48 de ore intre meciuri.

Potrivit presedintelui federatiei daneze, care s-a declarat gata sa faca o propunere UEFA, "trebuie sa ne gandim la o modificare a regulilor pentru a nu mai fi niciodata in aceasta situatie".

AGERPRES

VIDEO PROTVPLUS.RO

„Aerul era irespirabil, am crezut că murim cu uşile închise”. Mărturia unei românce din Atena, devastată de incendii
BRAT
Modifică setările cookies