Variantă șoc! Cine poate câștiga Balonul de Aur 2024 dacă Anglia nu devine campioană europeană

Lamine Yamal balonul de aur 2024 fc barcelona jude bellingham Spania EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 10 Iulie 2024, 11:17
Data actualizarii: Miercuri 10 Iulie 2024, 11:19

Presa din Spania anticipează o posibilă surpriză de proporții la gala Balonului de Aur din octombrie, când va fi anunțat cel mai bun fotbalist al anului 2024.

Mundo Deportivo nu exclude varianta ca Lamine Yamal, puștiul care încă nu a împlinit 17 ani, să câștige Balonul de Aur în acest an. Pe lângă prestațiile excelente de la EURO 2024 și golul fantastic din semifinala cu Franța, catalanii aduc în atenție și un alt argument: este primul an în care există un parteneriat între UEFA, organizatoarea EURO 2024, și Groupe Amaury, care deține companiile France Football și L'Equipe.

Lamine Yamal, considerat candidat la Balonul de Aur 2024

Publicația catalană este convinsă că Jude Bellingham va fi desemnat cel mai bun fotbalist al anului 2024 în cazul în care Anglia va câștiga EURO 2024. Totuși, mijlocașul, care a cucerit deja Liga Campionilor cu Real Madrid în acest an, trebuie să treacă de Olanda în semifinale și de Spania în ultimul act de la Berlin, duminică.

În cazul în care Anglia nu va cuceri trofeul, Mundo Deportivo nu vede un alt contracandidat serios pentru Jude Bellingham în afară de Lamine Yamal. Lionel Messi este scos din calcule chiar și în cazul unui triumf la Copa America, iar în aceeași situație este văzut și Vinicius Junior, după ce Brazilia a părăsit turneul final încă din faza sferturilor.

"Nu ar fi pentru prima dată în istorie când o mare performanță a unei echipe naționale este suficientă pentru ca un jucător să câștige Balonul de Aur.

În anul 2024, unul în care UEFA colaborează în premieră cu France Football, nu este deplasat să ne gândim la candidatura serioasă a lui Lamine Yamal la Balonul de Aur. Va avea nevoie de o ultimă seară mare, în finala de la Berlin, poate încă un gol extraordinar și decisiv precum cel contra Franței, poate niște pase decisive pentru a adăuga la cele trei deja existente.

Ar fi anormal ca la 17 ani, pe care îi va împlini sâmbătă, să câștige deja un Balon de Aur după un singur turneu final la care participă? Apariția în sine a lui Lamine Yamal nu este una normală și ceea ce se întâmplă ne obligă să luăm în considerare scenariile, inclusiv pe cel al Balonului de Aur", a scris Mundo Deportivo.

  • Gala Balonului de Aur 2024 este programată pe 28 octombrie, la Paris.
  • Perioada luată în calcul pentru stabilirea celui mai bun fotbalist este cuprinsă între 1 august 2023 și 31 iulie 2024.

Catalanii oferă argumentele Belanov, Sammer sau chiar Messi pentru un Balon de Aur al lui Lamine Yamal

Catalanii au oferit și câteva exemple elocvente din istoria mai îndepărtată sau mai apropiată a Balonului de Aur.

"Igor Belanov, atacant ucrainean, care juca la acea vreme pentru URSS și Dinamo Kiev, a câștigat Balonul de Aur în 1986 pentru că a marcat patru goluri la Cupa Mondială din Mexic, competiție la care echipa sa a fost eliminată în ciuda unui hat-trick al său împotriva Belgiei (3-4).

Germanul Matthias Sammer a câștigat trofeul în 1996 ca recunoaștere a nivelului arătat la Campionatul European din Anglia, unul câștigat de Germania. Tot în acel an, cucerea titlul în Bundesliga cu Borussia Dortmund.

Bernd Schuster, mijlocaș german, a terminat pe locul secund în 1980 după explozia arătată la doar 20 de ani la Campionatul European din Italia. Juca la Koln, iar ulterior a semnat cu FC Barcelona. A pierdut Balonul de Aur în fața compatriotului Karl-Heinz Rummenigge.

Chiar și mai recent, la ediția din 2023, Leo Messi a câștigat al optulea Balon de Aur datorită extraordinarei Cupei Mondiale din Qatar, care s-a jucat în decembrie 2022 și care a fost luată în calcul la ultima gală", au mai scris catalanii.

  • În sezonul 2023/2024, Lamine Yamal a jucat nu mai puțin de 50 de meciuri pentru FC Barcelona, a marcat 7 goluri și a oferit 10 pase decisive. Totuși, echipa sa nu a câștigat niciun trofeu.
  • La EURO 2024, Yamal a strâns până acum trei pase decisive și un gol. Puștiul Spaniei își poate îmbunătăți palmaresul la finala de duminică, împotriva Angliei sau Olandei.

VIDEO Golul lui Lamine Yamal contra Franței

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!