Tricolorii, mesaj emoționant pentru Nicolae Stanciu, căpitanul naționalei României

Nicolae Stanciu EURO 2024 nationala romaniei EURO 2024 Nicolae Stanciu / Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 03 Iulie 2024, 17:46
Data actualizarii: Miercuri 03 Iulie 2024, 17:47

Nicolae Stanciu (31 de ani) a primit un mesaj superb de la cei alături de care a scris istorie la Campionatul European din Germania.

România s-a calificat pentru prima oară după opt ani la un Campionat European și a reșit pentru prima oară în 24 de ani să se califice în optimile de finală de pe prima poziție în grupă.

Un mare merit pentru parcursul istoric pe care naționala l-a avut la Euro l-a avut Nicolae Stanciu, căpitanul naționalei României, iar tricolorii i-au mulțumit pentru toată implicare printr-un mesaj emoționant.

  • Nicolae Stanciu / Getty Images

"Dragă Nicu,

Ești căpitanul fără generație, un lider care a reușit să unească un lot format din jucători provenind din 5-6 generații diferite. Fără a avea alături vreun coleg de la loturile de juniori, ai construit o echipă puternică și unită. Ai un suflet mare, iar asta îți dă o superputere: impui respect și fiecare dintre noi nu poate decât să te aprecieze profund.

Știu că niciodată nu pare suficient ceea ce oferi României. Poți spune că ai dat totul și totuși mereu se cere mai mult. Dar tu, Nicule, ești cel mai aproape de a atinge acest ideal. Echipa națională a fost mereu pe primul loc pentru tine, tricoul naționalei este sfânt, îl iubești și îl prețuiești. Ai transmis această stimă pentru tricolor și colegilor tăi. Ești un mic ardelean, dar cu o mare inimă de român.

Fetele tale sunt mândre de tine, sunt soția și copilele căpitanului echipei naționale. Și oricare dintre noi și colegii tăi te apreciem pentru tot ce faci. Într-o lume în care se caută mereu ceva negativ, tu ești pozivitatea absolută. Ai creat o familie și acum ai șansa de a conduce România spre o performanță care să rămână în istorie.

Și mai ai o calitate, nu lați pe nimeni în urmă. L-ai vrut pe Oli la Euro și e aici, cu noi. Iar tricoul lui va străluci pe cea mai mare scenă fotbalistică a anului, purtat de tine!

Luptăm împreună și ne bucurăm împreună pentru că așa se întâmplă într-o familie! Bucură-te de acest moment, trăiește-l la intensitate maximă și totul va fi bine! Ești CĂPITANUL ROMÂNIEI, nu uita asta!

Împreună suntem mai puternici, împreună suntem ROMÂNIA!

Cu toată susținerea și aprecierea,

Echipa Națională de Fotbal a României", a fost mesajul primit de Nicolae Stanciu.

România a părăsit Campionatul European din Germania

Aventura tricolorilor la EURO 2024 s-a încheiat dureros, cu un eşec fără drept de apel (0-3), în faţa Olandei, echipă ce a făcut cel mai bun joc al său în turneu, după prestaţii dezamăgitoare în grupă.

Înfrângerea confirmă complexul pe care România îl are în faţa Olandei, cu o victorie în 15 meciuri directe (11 victorii pentru olandezi, trei egaluri) şi un golaveraj de 32-3 pentru "portocala mecanică". Aceasta a fost a cincea victorie la rând a olandezilor.

România a făcut un turneu final bun, îndeplinindu-şi obiectivul, acela de a trece de faza grupelor şi a făcut acest lucru din postura de câştigătoare a grupei, învingând Ucraina (3-0), pierzând cu Belgia (0-2) şi remizând cu Slovacia (1-1).

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!