Cum îl numește starul Slovaciei pe Nicolae Stanciu înaintea meciului de la EURO 2024: "Sper să nu mă întristeze și pe mine"

Ivan Schranz EURO 2024 Nicolae Stanciu Romania Slovacia EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 26 Iunie 2024, 12:33
Data actualizarii: Miercuri 26 Iunie 2024, 12:33

Slovacia - România se joacă în această seară, de la ora 19:00, în direct pe PRO TV și VOYO. Este ultima rundă din grupa E de la EURO 2024, una în urma căreia tricolorii speră că vor avansa în optimile de finală.

Partida de la Frankfurt va consemna și un duel între doi foști coechipieri, Nicolae Stanciu, căpitanul României, și Ivan Schranz, atacantul Slovaciei, care a marcat ambele goluri ale naționalei sale la EURO 2024.

Ivan Schranz, despre Nicolae Stanciu: "Un fotbalist emblematic, sper să nu mă întristeze și pe mine acum"

Stanciu și Schranz au fost colegi la Slavia Praga în sezonul 2021/2022, înainte ca mijlocașul român să plece în China, la Wuhan. Atacantul slovac joacă în continuare la formația din Cehia, unde a marcat 8 goluri în ultima ediție de campionat.

Înaintea meciului dintre Slovacia și România, Ivan Schranz (30 de ani) a vorbit în termeni laudativi despre Nicolae Stanciu, s-a declarat impresionat de calitățile mijlocașului de la Damac și a explicat cum ar trebui blocat fostul său coechipier.

"Stanciu a fost colegul meu la Slavia, iar acum este un fotbalist emblematic al României. La fel era și la Slavia. În ultimii ani, este cel mai bun fotbalist din țara sa, e un jucător faimos. A marcat un gol senzațional contra Ucrainei, iar aceasta este calitatea sa principală. Va fi dificil să ne apărăm contra lui. Nu trebuie să îi dăm spațiu și nu trebuie să îl lăsăm în poziții de a șuta.

Cum m-am înțeles cu Stanciu? Excelent. Era căpitanul nostru, mă ajuta pe teren, mă punea în situații excelente de a marca. Nici până acum nu am reușit să îl înlocuim în echipă așa cum se cuvine. Mulți fani ai Slaviei încă sunt afectați de plecarea lui. Sper să nu mă întristeze și pe mine acum.

România are un joc rapid și combinativ. A avut o prestația excelentă contra Ucrainei, dar și contra Belgiei, chiar dacă a pierdut. Totuși, și noi ne-am arătat calitățile împotriva Belgiei, meci pe care l-am câștigat. Avem trei puncte în grupă, la fel ca toate celelalte adversare, așa că totul este deschis", a spus Ivan Schranz, potrivit Pravda.

Ivan Schranz este unul dintre puținii jucători de la EURO 2024 care au marcat mai mult de un gol până acum. Slovacul se află într-o companie selectă, alături de Fullkrug (Germania), Gakpo (Olanda), Mikautadze (Georgia) și Musiala (Germania).

VIDEO Conferință de presă Edi Iordănescu înainte de Slovacia - România

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!