Singura națională care poate provoca o tragere la sorți chiar în timpul EURO 2024: "Trebuie să evităm cu orice preț!"

Germania departajare euro 2024 EURO 2024 EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 11 Iunie 2024, 16:45
Data actualizarii: Marti 11 Iunie 2024, 16:48

EURO 2024, turneul final organizat în Germania, în perioada 14 iunie - 14 iulie, va fi transmis în direct de PRO TV, PRO ARENA și VOYO.

EURO 2024 va avea 24 de echipe la start, iar în optimi vor merge 16: primele două clasate din fiecare grupă și cele mai bune patru ocupante ale locurilor 3.

Cum se face departajarea la EURO 2024 pentru ocupantele locurilor 3 în grupă

Pentru clasamentul echipelor de pe locul 3 există mai multe criterii de departare. Primul este, evident, cel al punctelor obținute în grupă, apoi golaverajul, numărul golurilor marcate și numărul total al victoriilor.

În cazul în care două naționale se află în continuare la egalitate de puncte și nu se pot stabili locurile 3 care merg în optimi, următorul criteriu este cel disciplinar. Se vor lua în calcul cartonașele galbene (un punct) și cele roșii, directe sau din două galbene (trei puncte), iar echipa cu scor mai mic va avansa în faza următoare.

Dacă și aici persistă egalitatea, UEFA va departaja naționalele respective folosindu-se de clasamentul general din preliminariile EURO 2024. Este o ierarhie cu punctele obținute în calificări de fiecare națională - cu excepția rezultatelor contra ultimei clasate - ierarhie folosită și pentru stabilirea grupelor de la EURO 2024.

Germania poate provoca o tragere la sorți dacă termină pe locul 3

Totuși, după cum remarcă publicația germană TZ, care citează regulamentul UEFA, în cazul în care Germania este una dintre naționalele implicată în această departajare, se va trece direct la o tragere la sorți pentru stabilirea echipei/echipelor care merg în optimi.

Motivul? Germania, calificată direct la EURO 2024, nu a participat în preliminarii, motiv pentru care nu apare în clasamentul general din calificări. 

Pare un scenariu deosebit de complicat, însă posibilitatea există, iar jurnaliștii germani recunosc că nu și-ar dori o astfel de departajare pentru formația condusă de Julian Nagelsmann.

"Este un scenariu pe care Julian Nagelsmann și echipa sa ar vrea să îl evite cu orice preț. În grupa A, cu Scoția, Ungaria și Elveția, Federația Germană țintește doar la una dintre primele două poziții", scrie TZ.

  • România ocupă locul 8 în clasamentul general al preliminariilor, cu 16 puncte. Este devansată doar de Portugalia, Franța, Spania, Belgia, Anglia, Ungaria și Turcia.

VIDEO Primul antrenament al naționalei, în Germania

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!