Scandal la EURO 2024: UEFA deschide o anchetă după haosul provocat de fanii albanezi!

EURO 2024 Albania Italia UEFA EURO 2024
Ionuț Stoica
Data publicarii: Luni 17 Iunie 2024, 08:48
Data actualizarii: Luni 17 Iunie 2024, 08:48

UEFA a demarat o procedură disciplinară împotriva Federației Albaniene de Fotbal (FSHF).

Procedura disciplinară vine ca urmare a incidentelor produse de fani la meciul Italia - Albania, încheiat cu scorul de 2-1 pentru italieni, sâmbătă, la Dortmund, în cadrul EURO 2024.

Incidentele de pe stadion

Conform comunicatului emis duminică de UEFA, procedura a fost inițiată ca urmare a invadării terenului și aruncării de obiecte pe stadion de către suporterii albanezi.

De asemenea, fanii au aprins artificii și au transmis un mesaj provocator, considerat impropriu pentru un eveniment sportiv. UEFA nu a oferit detalii suplimentare despre natura mesajului transmis.

Meciul întrerupt de invazia unui fan

Incidentul principal s-a produs în minutul 90+1, când Albania încerca să egaleze și punea presiune la poarta lui Gianluigi Donnarumma.

Arbitrul Felix Zwayer a fost nevoit să întrerupă jocul după ce un suporter, care purta un steag al Albaniei, a pătruns pe teren. Acesta a driblat câțiva stewarzi înainte de a fi imobilizat și condus în afara terenului. Partida s-a reluat după aproximativ un minut.

Reacția oficialilor albanezi

Un purtător de cuvânt al FSHF a răspuns ferm că federația va depune o declarație oficială către UEFA în termenul stabilit.

"Dorim să subliniem că s-au luat toate măsurile necesare pentru a asigura organizarea cu succes a meciului. Evenimentul a fost o sărbătoare a fotbalului european și nu au avut loc incidente majore care să afecteze atmosfera pozitivă", a declarat purtătorul de cuvânt.

Organismul de control, etică și disciplină al UEFA (CEDB) va lua o decizie în acest caz în timp util. Aceasta va analiza toate aspectele incidente și va stabili sancțiunile necesare pentru Federația Albaniană de Fotbal.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!