Scandal la EURO 2024: Fanii germani au făcut plângere la UEFA! Ce s-a întâmplat

EURO 2024 hamburger sv St Pauli EURO 2024
Ionuț Stoica
Data publicarii: Joi 20 Iunie 2024, 00:36
Data actualizarii: Joi 20 Iunie 2024, 00:37

EURO 2024 se vede la PRO TV, PRO ARENA și VOYO.

Din articol

Fanii echipei de fotbal Hamburger SV au reușit să determine UEFA să schimbe muzica folosită la anunțarea golurilor în timpul meciurilor de la EURO 2024 desfășurate pe Volksparkstadion, arena lor 'de acasă'. 

Totul a început când „Song 2” al trupei britanice Blur a fost folosit pentru a acompania golurile în meciul dintre Olanda și Polonia, care a stârnit o mare frustrare printre suporterii lui HSV.

Ce s-a întâmplat

„Song 2” este utilizat de mult timp de rivalii locali ai lui Hamburg, FC St. Pauli, pentru a sărbători golurile marcate. 

Rivalitatea dintre Hamburg și St. Pauli este intensă, mai ales în contextul în care St. Pauli a promovat recent în prima ligă germană, în timp ce HSV a rămas în eșalonul secund pentru al cincilea sezon consecutiv. Astfel, au apărut plângeri din partea fanilor lui HSV cu privire la alegerea melodiei.

Presiunea exercitată de suporterii germani a avut efect. În meciul dintre Albania și Croația, desfășurat ulterior pe același stadion, UEFA a înlocuit „Song 2” cu „Seven Nation Army” de The White Stripes. 

Christian Stübinger, crainicul stadionului HSV, a anunțat schimbarea pe Instagram și a explicat că plângerile fanilor au fost transmise și că UEFA a înteles situația.

"Cea mai importantă știre: am transmis plângerile voastre cu privire la Song 2 de la Blur și UEFA a schimbat pentru astăzi melodia folosită după goluri", a transmis Christian Stübinger, crainicul stadionului, pe rețelele de socializare.

Schimbarea a fost bine primită de fanii lui HSV, care au simțit că vocile lor au fost auzite și că rivalitatea locală a fost respectată.

Campionatul European din Germania 2024 se va disputa în perioada 14 iunie - 14 iulie și va fi transmis în exclusivitate pe PRO TV, PRO ARENA și VOYO. Cele mai importante faze vor putea fi revăzute pe site-ul SPORT.RO.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!