Prima echipă calificată în optimile EURO 2024? "Putem să și pierdem ultimele două meciuri"

Germania EURO 2024 EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 15 Iunie 2024, 17:55
Data actualizarii: Sambata 15 Iunie 2024, 17:53

EURO 2024 a debutat vineri cu meciul dintre gazda Germania și Scoția. Formația pregătită de Julian Nagelsmann s-a impus categoric, scor 5-1, în fața a peste 65.000 de fani prezenți la Munchen.

Germania a înregistrat cea mai clară victorie dintr-un meci de deschidere al Campionatului European și, deși a disputat doar un meci, gazdele turneului sunt ca și calificate în optimile de finală ale turneului final.

Germania, ca și calificată în optimile EURO 2024 după un singur meci

Având în vedere cele trei puncte obținute și golaverajul impresionant, Germania este în mare măsură sigură că se va clasa în primele trei din grupa A. Teoretic, nemții ar putea obține biletul pentru fazele eliminatorii chiar și dacă ar pierde ultimele două partide din grupă, cu Ungaria și Elveția.

"Germania este acum una dintre favoritele clare pentru câștigarea Campionatului European. O chestiune ciudată este aceea că victoria contra Scoției poate fi suficientă pentru calificarea în optimi, chiar dacă am pierde ultimele două meciuri, cu Ungaria și Elveția.

Acest lucru este posibil datorită noului format cu 24 de echipe. Se califică și cele mai bune patru locuri 3, iar Germania este aproape sigură că va fi una dintre acestea după victoria cu 5-1.

Pentru a face o comparație, la Europeanul din 2021 s-au calificat de pe locul 3 Portugalia și Cehia (ambele cu 4 puncte și golaveraj +1), Elveția (4 puncte și golaveraj -1) și Ucraina (3 puncte și golaveraj -1). Finlanda (3 puncte, golaveraj -2) și Slovacia (3 puncte, golaveraj -5) au fost eliminate.

Astfel, dacă faci 3 puncte și ai golaveraj pozitiv, deja ai o șansă foarte mare de a te califica în optimi. Și nimeni nu crede că vom pierde drastic în ultimele două meciuri...", au scris germanii de la Bild.

În celălalt meci al grupei A de la EURO 2024, Elveția a învins Ungaria, scor 3-1. Clasamentul după prima rundă arată astfel:

  • 1. Germania - 3p (golaveraj +4)
  • 2. Elveția - 3p (golaveraj +2)
  • 3. Ungaria - 0p (golaveraj -2)
  • 4. Scoția - 0p (golaveraj -4)

VIDEO Rezumatul meciului Germania - Scoția 5-1

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!