VIDEO EXCLUSIV Poveste spumoasă din cantonamentul României. Au crezut că s-au cazat în camera selecționerului: "Mergi pe blat!"

Florin Tene emotii europene euro 1996 EURO 2024 Florin Tene, la Campionatul European din 1996
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 20 Iunie 2024, 08:10
Data actualizarii: Joi 20 Iunie 2024, 08:10

Echipele naționale au beneficiat mereu de condiții de cinci stele în timpul turneelor finale. Așa au luat naștere, însă, și povești amuzante din cantonament.

Prezent în emisiunea Emoții Europene, fostul portar Florin Tene a rememorat o întâmplare de la Campionatul European din 1996. La turneul final găzduit de Anglia, naționala României a închiriat un hotel aflat în interiorul unui castel britanic.

Tene și Contra au crezut că s-au cazat în camera selecționerului Iordănescu

Florin Tene și Cosmin Contra au fost colegi de cameră la EURO 1996. Cei doi au fost impresionați de camera pe care au primit-o. La început au crezut că vor dormi în camera destinată selecționerului de la acel moment, Anghel Iordănescu, tatăl lui Edi Iordănescu.

"Am avut foarte mulți fani lângă noi în 1996. Înainte de meci, după meci, la hotel. A fost ceva fantastic. Hotelul unde am stat funcționa într-un castel, era ceva fantastic.

Mi se pare că am stat cu Cosmin Contra în cameră. Când am ajuns el a zis: <<Florine, să nu vorbești cu nimeni, dar asta cred că e camera lui nea Puiu (n.r selecționerul Anghel Iordănescu). Sigur e camera lui nea Puiu! Mergi pe blat, să nu spui nimic!>>.

Deci era un apartament foarte spațios. Și apoi bineînţeles că stăteam de vorbă cu nea Puiu și ne-a chemat la el. Când am văzut ce cameră avea nea Puiu... Avea un salon, era ceva fantastic. Niște condiții fantastice", a povestit Florin Tene, în cadrul Emoții Europene.

Europeanul din 1996 a fost un turneu de tristă amintire pentru România. Tricolorii au pierdut atunci pe linie, dar la limită de fiecare dată: 0-1 cu Franța, 0-1 cu Bulgaria, 1-2 cu Spania (cu gol primit pe final).

VIDEO Emisiunea completă

Declarația făcută de Florin Tene poate fi găsită la minutul 11:30.

Campionatul European din Germania 2024 are loc în perioada 14 iunie - 14 iulie și este transmis în exclusivitate pe PRO TV, PRO ARENA și VOYO. Cele mai importante faze vor putea fi revăzute pe site-ul SPORT.RO.

România va evolua sâmbătă în a doua etapă din faza grupelor. Tricolorii vor da piept cu Belgia, de la ora 22:00, în direct la PRO TV. Un rezultat de egalitate ne-ar asigura calificarea în fazele eliminatorii.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!