"Nu e de top!" Cum l-au descris olandezii pe arbitrul meciului România - Olanda

felix zwayer campionatul european EURO 2024 EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 30 Iunie 2024, 17:26
Data actualizarii: Duminica 30 Iunie 2024, 17:28

România și Olanda se vor duela în optimile de finală ale Campionatului European din Germania, iar meciul va fi condus de la centru de arbitrul Felix Zwayer.

Felix Zwayer are un trecut dubios, el fiind suspendat pentru o perioadă de șase luni, după ce în 2005 a fost implicat în celebrul scandal care l-a avut în centru pe arbitrul Robert Hoyzer, care primea bani pentru a contribui la rezultatele dorite de ”donatori” în 2. Bundesliga.

În 2009, Zwayer a devenit arbitru de Bundesliga, iar din 2012 și-a făcut loc și pe lista FIFA, în Europa el făcând parte din categoria ”UEFA elite”.

Felix Zwayer va arbitra meciul România - Olanda

La acest Campionat European, Zwayer a arbitrat două meciuri: Italia - Albania (2-1) și Portugalia - Turcia (3-0).

"Cred că este un arbitru bun, dar nu este unul de top. Să sperăm că va arbitra un meci mare marți. Nu a fost remarcat negativ în meciurile precedente", a spus Van der Ende pentru Sportnieuws.

Având în vedere meciurile anterioare ale lui Zwayer, Van der Ende este încrezător că germanul va putea gestiona meciul dintre Olanda și România. "Nu au fost incidente, iar asta este un lucru pozitiv. Aduce cu el acea încredere. Este o delegare logică de la UEFA".

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!