”Ce se întâmplă cu arogantul Istvan Kovacs?” Maghiarii au reacționat după ce arbitrul nu a prins niciun meci în optimile EURO 2024

Istvan Kovacs EURO 2024 EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 30 Iunie 2024, 17:26
Data actualizarii: Duminica 30 Iunie 2024, 17:26

Istvan Kovacs, cel mai bine cotat arbitru român, a arbitrat două meciuri la EURO 2024: Slovenia – Serbia 1-1 și Cehia – Turcia 1-2, partidă la care a acordat nu mai puțin de 18 cartonașe, un record în istoria Campionatului European.

Totuși, în optimile de finală, centralul din Carei nu a mai fost delegat la nicio partidă, astfel că ar putea să mai arbitreze un meci la EURO 2024 abia în sferturi.

Maghiarii au reacționat după ce Istvan Kovacs nu a fost delegat la niciun meci din optimile EURO 2024

Ce se va întâmpla cu arogantul Istvan Kovacs?”, au scris maghiarii de la origo.hu, care au făcut trimitere la declarația lui Tomas Soucek de după meciul cu Turcia, atunci când căpitanul Cehiei a avut cuvinte dure la adresa centralului român: ”Acest arbitru a fost atât de arogant încât nici măcar nu a vrut să discute cu noi”.

După evenimentele din meciul Cehia – Turcia și după ce au văzut arbitrii delegați la meciurile din optimile de finală, maghiarii nu cred că Istvan Kovacs va mai arbitra la EURO 2024.

Situația lui Istvan Kovacs nu este încă limpede. Etnicul maghiar din Transilvania nu a fost oficial trimis acasă, dar, în același timp, nu are nicio șansă să arbitreze în optimi din cauza prestației din meciul Cehia – Turcia. Astfel, sunt șanse mari că el să nu mai arbitreze niciun meci în fazele finale ale competiției”, au scris maghiarii.

Roberto Rosetti a anunțat că arbitrii care nu au fost delegați la meciurile din optimile de finală au avut prestații mai slabe decât cei care au prins meciuri în ”optimi”.

Aceste decizii sunt luate doar din punct de vedere al calității prestațiilor. Unii arbitri nu au fost delegați nu pentru că au avut o prestație slabă, ci pentru că alții au fost mai buni.

Unele brigăzi au condus un meci, altele două, altele vor avea trei, unele chiar 4. Singurul meu obiectiv este să iau deciziile corecte pe baza meritocrației, calității și a valorilor noastre”, a spus Roberto Rosetti, șeful arbitrajului de la UEFA.

Arbitrii delegați la meciurile din optimile de finală ale EURO 2024

  • Elveția – Italia (Szymon Marciniak – Polonia)

  • Germania – Danemarca (Michael Oliver – Anglia)

  • Anglia – Slovacia (Halil Umut Meler – Turcia)

  • Spania – Georgia (Francois Letexier – Franța)

  • Franța – Belgia (Glenn Nyberg – Suedia)

  • Portugalia – Slovenia (Daniele Orsato – Italia)

  • România – Olanda (Felix Zwayer – Germania)

  • Austria – Turcia (Artur Soares Dias – Portugalia)
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!