VIDEO EXCLUSIV Întrebarea care ”i-a aprins” pe Bărcăuan și Raț: ”Din minutul 60 nu mai joacă” / ”Până dă în clocot”

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 16 Iunie 2024, 23:55
Data actualizarii: Duminica 16 Iunie 2024, 23:42

Cosmin Bărcăuan și Răzvan Raț au vorbit în cadrul emisiunii Studio EURO 2024, de la Pro Arena, înaintea partidei dintre Serbia și Anglia.

Cei doi au prefațat partida pe care România o va disputa luni, contra Ucrainei, amândoi evoluând în campionatul din țara vecină nouă, la Șahtior Donețk. Însă, cei doi foști fundași au răspuns apăsat în momentul în care au fost întrebați despre situația jucătorilor români la nivel european, dacă va mai avea România fotbaliști la un nivel important, care să convingă.

Cosmin Bărcăuan e convins că totul ține de mentalitate, dar că în curând vom avea fotbaliști la un nivel înalt, așa cum era în perioada în care el și Răzvan Raț mai erau în activitate.

Când va mai avea România jucător la nivel înalt? Reacțiile lui Cosmin Bărcăuan și Răzvan Raț

De partea cealaltă, părerea lui Raț ține de nivelul de dăruire și de pregătire al fotbaliștilor, care, din punctul său de vedere, nu se mai antrenează la nivelul la care o făceau el și alți jucători, oferind ca exemplu ceea ce se întâmpla la Șahtior Donețk în perioada Mircea Lucescu.

Cosmin Bărcăuan: ”Cred că vom mai avea jucători la un nivel bun, dar este o problemă la nivel de mentalitate, la ce vrea fiecare jucător. Ca să ajungi acolo, e nevoie de sacrificii, iar Răzvan Raț poate să confirme. Tot ce se făcea atunci, în perioada noastră, în ceea ce însemna ideea de jucător profesionist... eram sută la sută!

Acum, văd că jucătorii nu mai suportă nici cantonamentele, iar după 60 de minute nu mai pot să joace, nu mai au oxigen”.

Răzvan Raț: ”Dacă aș face public antrenamentul nostru de marți (n.r. – din perioada în care juca la Șahtior Donețk)... era un efort fizic foarte mare! Dacă jucătorului de fotbal nu-i dai mingea și îi dai să alerge pe timp, apoi să facă sprinturi pe 100 de metri, pe 200, alergări de 600 de metri, gărdulețe și tot așa... până dă în clocot”.

Răzvan Raț, românul cu cele mai multe meciuri în Liga Campionilor, a făcut carieră la Șahtior Donețk

Răzvan Raț a fost prezent cu naționala României la turneele finale EURO 2008 și EURO 2016, iar în timp a adunat 113 selecții și două goluri pentru echipa tricolorilor.

Românul cu cele mai multe partide în UEFA Champions League, 57, a anunțat în vara lui 2018 că se retrage din activitate, la 37 de ani. El a jucat ultima dată la ACS Poli Timișoara.

Razvan Rat a debutat în 1998, fiind remarcat de Mircea Lucescu la Sporting Piteti, aducându-l la Rapid. A urmat o carieră fantastică la Rapid, Șahtior, West Ham, Rayo Vallecano și PAOK Salonic.

Cosmin Bărcăuan a jucat și el la Șahtior Donețk

Fotbalist complet, care a jucat cu Șahtior Donețk la cel mai înalt nivel, în Liga Campionilor, Bărcăuan a evoluat în carieră și ca atacant, iar apoi s-a consacrat ca fundaș central.

Între 2004 și 2007, Bărcăuan a jucat la Șahtior Donețk, unde a atins apogeul carierei. Trofeele cucerite de Cosmin Bărcăuan: prima ligă ucraineană, cu Șahtior Donețk, Cupa României, în 2003 și 2004 cu Dinamo și campionatul României, în 2004 cu Dinamo.

Altfel, Cosmin Bărcauan se poate lăuda că a evoluat și pentru Dinamo (2002-2004, 2005-2006), cât și pentru Universitatea Craiova (1999-2002).

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!