VIDEO EXCLUSIV Cei trei tricolori de la care trebuie să avem așteptări mari înainte de România - Ucraina! Cosmin Bărcăuan: ”Mi-au dat încredere, pot face diferența”

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 16 Iunie 2024, 22:53
Data actualizarii: Duminica 16 Iunie 2024, 23:09

Cosmin Bărcăuan a vorbit duminică seara la Studio EURO 2024, pe Pro Arena. 

Naționala României este în Germania și așteaptă să ia startul la Campionatul European care a început vineri seară (14 iunie), turneu final transmis LIVE la Pro TV, Pro Arena și Voyo.

România va debuta la EURO 2024 pe 17 iunie, împotriva naționalei Ucrainei, într-un meci programat pe stadionul din Munchen, de la ora 16:00. Cosmin Bărcăuan a analizat partida într-o intervenție telefonică la Pro Arena, în cadrul emisiunii Studio EURO 2024. Fostul internațional îi vede favoriți cerți pe ucraineni, dar speră la o surpriză.

Fost fundaș la Dinamo, dar care a scris o parte și din istoria clubului Șahtior Donețk, Bărcăuan a declarat că unii dintre cei mai importați jucători ai României, de la care se așteaptă să facă diferența în duelul de luni, sunt Dennis Man, Florinel Coman și Valentin Mihăilă!

Cosmin Bărcăuan crede că Man, Coman și Mihăilă pot face diferența în România - Ucraina

A venit și cu argumente Cosmin Bărcăuan, care crede că strategia României trebuie să fie una în care să țină mult de posesie, pentru că la duelurile fizice Ucraina va fi peste noi și ne va domina. Astfel, Man, Coman și Mihăilă pot crea oportunități bune pentru tricolori datorită vitezei și datorită tehnicii cu care s-au remarcat la Parma, respectiv la FCSB, în stagiunea trecută.

”Aș scoate trei jucători din echipa Ucrainei dacă aș putea, Roman Yaremchuk, Mudryk, Stepanenko, dar mai sunt și alții buni.

Referitor la noi, mi-au dat încredere Coman, Mihăilă, Man, pot face diferența într-un meci! Dacă nu punem mingea jos și intrăm în jocul lor de forță, va fi foarte greu. Mizez pe jucătorii noștri tehnici, pentru că așa putem să punem și noi probleme.

Noi trebuie să fim sută la sută pregătiți, jucătorii să înțeleagă că au ajuns la EURO și trebuie să dea sută la sută! Fiecare meci e diferit, toată perioada premergătoare turneului final e importantă, dar un meci poate schimba orice”, a declarat Cosmin Bărcăuan în emisiunea Studio EURO 2024, de la Pro Arena!

Cosmin Bărcăuan, cunoscător al fotbalului din Ucraina

Fotbalist complet, care a jucat cu Șahtior Donețk la cel mai înalt nivel, în Liga Campionilor, Bărcăuan a evoluat în carieră și ca atacant, iar apoi s-a consacrat ca fundaș central.

Între 2004 și 2007, Bărcăuan a jucat la Șahtior Donețk, unde a atins apogeul carierei. Trofeele cucerite de Cosmin Bărcăuan: prima ligă ucraineană, cu Șahtior Donețk, Cupa României, în 2003 și 2004 cu Dinamo și campionatul României, în 2004 cu Dinamo.

Altfel, Cosmin Bărcauan se poate lăuda că a evoluat și pentru Dinamo (2002-2004, 2005-2006), cât și pentru Universitatea Craiova (1999-2002).

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!