EXCLUSIV Florin Răducioiu și cel mai frumos gol de la turneul final: "E ca un sărut pe care i-l dai unei fete"

Florin Raducioiu EURO 2024 Generatia de aur Romania EURO 2024 Florin Răducioiu / Foto - Gabriel Chirea
Ionuț Stoica
Data publicarii: Luni 24 Iunie 2024, 19:48
Data actualizarii: Luni 24 Iunie 2024, 20:02

EURO 2024 se vede la PRO TV, PRO ARENA și VOYO.

Cu EURO 2024 în plină desfășurare, fostul internațional român și component al "Generației de Aur", Florin Răducioiu, a rememorat unul dintre meciurile de neuitat ale carierei sale, disputat în cadrul Campionatului Mondial din 1994.

Partida la care face referire este Columbia - România, câștigată de tricolori cu scorul de 3-1.

  • Marius Lăcătuș, Florin Răducioiu / Foto - Gabriel Chirea

Meciul a avut loc pe 18 iunie 1994 pe stadionul Rose Bowl din Pasadena, California, și a fost parte a Grupei A a turneului.

Florin Răducioiu avea să deschidă scorul, după o pasă excelentă trimisă de Ilie Dumitrescu. Răducioiu a driblat portarul columbian Oscar Córdoba și a înscris în poarta goală.

Florin Răducioiu: "E ca primul sărut pe care i-l dai unei fete"

Florin Răducioiu a descris golul său ca fiind de unul de neuitat și la comparat cu un prim sărut. Fostul internațional a afirmat acest meci reprezintă un capitol special în cariera sa.

"Golul cu Columbia nu am să îl uit niciodată, e ca primul sărut pe care i-l dai unei fete. Nu poți să îl uiți niciodată", a spus Florin Răducioiu, în cadrul emisiunii "La Măruță".

Columbia - România 1-3

După golul "Minunei blonde", în minutul 34 Gheorghe Hagi a dublat avantajul României cu un gol spectaculos. "Regele" a trimis un șut din afara careului de 16 metri, mingea a lovit bara înainte de a intra în poartă. Execuția sa a fost una dintre cele mai memorabile din turneu.

În minutul 43 Columbia a redus din diferență prin Adolfo Valencia, care a marcat după un corner executat de Carlos Valderrama.

În minutul 89 Florin Răducioiu a marcat din nou pentru România, stabilind scorul final la 3-1. A primit o pasă lungă și a reușit să înscrie dintr-o poziție unu la unu cu portarul Columbian.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!