VIDEO EXCLUSIV Florin Răducioiu se teme de meciul României cu Belgia: ”Am mari dubii!” + Sfat pentru Edi Iordănescu

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 20 Iunie 2024, 23:04
Data actualizarii: Joi 20 Iunie 2024, 23:25

România a impresionat în debutul la EURO 2024, scor 3-0 în fața Ucrainei.

  • Pentru tricolori, urmează duelul cu Belgia, partidă care se va desfășura la Koln, sâmbătă, de la 22:00, în direct pe PRO TV și VOYO.

Florin Răducioiu se teme că entuziasmul apărut după victoria cu Ucraina le va da bătăi de cap tricolorilor care vor încerca să impresioneze și în fața unui adversar mult mai puternic.

Florin Răducioiu: ”Mi-e foarte teamă de acest meci cu Belgia!”

Fostul component al Generației de Aur consideră că Edi Iordănescu nu ar trebui să propună un joc mai ofensiv în meciul cu Belgia și crede că echipa națională ar trebui să abordeze meciul împotriva ”Diavolilor Roșii” în aceeași manieră în care au făcut-o și în meciul cu Ucraina.

Răducioiu susține că marele atu al României este linia defensivă și jucătorii rapizi din flancuri. Din acest motiv, fostul mare atacant crede că tricolorii ar trebui să joace cartea contraatacului.

ADN-ul echipei naționale a României a fost întotdeauna de a fi cât mai concentrată în apărare, această soliditate defensivă, care îți dă acea liniște și, evident, cu jucătorii de mare calitate, pe care i-am avut și în trecut și îi avem și astăzi, reușim prin aceste contraatacuri de mare simplitate, dar foarte eficiente, să câștigăm meciurile.

Mie îmi e foarte teamă de acest meci cu Belgia. Nu aș fi de acord să mergem peste ei, să facem un pressing avansat. Nu știu, am mari dubii în legătură cu această strategie. Aș rămâne acolo, e clar că suferi un pic și că cedezi deliberat posesia mingii, dar prefer această tactică de a fi cât mai compacți, cât mai atenți în apărare și pe aceste contraatacuri pe care le dezvoltăm cu o mare facilitate și cu jucătorii de mare viteză, așa se câștigă într-un mod inteligent.

Îmi e foarte frică de chestia asta (n.r. că va fi un entuziasm prea mare), dar sunt convins că avem o experiență foarte mare din anii trecuți, Iordănescu este foarte bine pregătit din punctul ăsta de vedere, cred că a reușit să le explice băieților că acel meci a trecut, luăm lucrurile cele mai bune, eliminăm foarte puținele lucruri negative care au fost, mergem pe acest joc care ne-a adus trei puncte. Sunt convins că vom juca de aceeași manieră împotriva unui adversar de o mai mare calitate”, a spus Florin Răducioiu la emisiunea Studio EURO 2024.

VIDEO Rezumatul partidei România - Ucraina 3-0

Programul meciurilor României la EURO 2024

  • 17 iunie (Munchen), România - Ucraina  3-0 (Nicolae Stanciu, Răzvan Marin, Denis Drăguș)

  • 22 iunie, ora 22:00: Belgia - România (Koln)

  • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia - România (Frankfurt).

Campionatul European din Germania 2024 se dispută în perioada 14 iunie - 14 iulie și este transmis în exclusivitate pe PRO TV, PRO ARENA și VOYO. Cele mai importante faze vor putea fi revăzute pe site-ul SPORT.RO.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!